Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Eker;

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Ardahanlı sadece danayı yetiştiriyor ve batıdan gelenlere besin...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Ardahanlı sadece danayı yetiştiriyor ve batıdan gelenlere besin materyali olarak veriyor. Ama katma değer buraya gelmiyor. Bunun için mutlak suretle burada bir değişim programının mutlaka daha hızlı bir şekilde hayata geçmesi lazım" dedi.

Ardahan hayvan pazarının temel atma törenine katılan Bakan Eker, kentte iki gün içinde genel müdürlerinin tamamı ile bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ve kentin tüm meselelerini masaya yatırdıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Hayvan pazarının hayvancılık sektörüne önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Eker, burada yetişen hayvanların burada değerlendirilmesini istediklerini belirtti.

Hayvan pazarının maliyetinin 5 milyon lira tutarında olduğunu ve 4 aylık gibi kısa bir sürede yapımının tamamlanacağını müjdeleyen Eker, şunları konuştu:

"Bugün buraya Et ve Süt Kurumu genel müdürünü de getirdim buraya. Dolayısıyla en çok ihtiyaç hissettiğimiz husus şu burası eskiden beri hayvancılıkta sadece danayı yetiştiriyor ve batıdan gelenlere besin materyali olarak veriyor. Ama katma değer buraya gelmiyor. Yani ucuz bir şekilde buradan vatandaşın elinden çıkıyor öbür taraftan katma değerinden, karından diğer bölgeler istifade ediyor. Onun için bunu nihayete erdirecek, katma değerin burada kalmasını sağlayacak projelerin hayata geçme zamanı. Bunun için mutlak suretle burada bir değişim programının mutlaka daha hızlı bir şekilde hayata geçmesi lazım. Geçen zaman içerisinde Ardahan'ın hayvan varlığında ciddi bir artış var. 250 bin büyük baş hayvan sayısı, bugün 315 bine çıktı. Bu sadece sığırından bahsediyorum. Bu tesisleriyle birlikte hayvancılık daha çok artacak ve daha çok kazanmış olacak. Biz bunun için çalışıyoruz. Biz özelikle üreticinin derdine dermen olmak için çalışıyoruz. Vatandaşın burada yetiştirdiği hayvanını burada kesmesi, burada işlemesi için tesisin de burada kurulmasını istiyoruz. Biz bu bölgenin kalkınmasını ve gelişmesini çok istiyoruz. Bu bölge gelişirse Türkiye doğusu ve batısıyla gelişecektir."

Reklam
Reklam

Sadece hayvancılık alanında değil, diğer alanlarda da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Eker, bütün çalışmalarının temelinde işsizliği önlemek ve Ardahan’da göçün durdurması yattığını vurguladı.

Bakan Eker’in konuşmasının ardından bazı üreticiler, bankalara borçlu olduklarını ve borçlar konusunda kendilerine yardımcı olunmasını istediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: