Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçilere 600 bin kitap dağıtacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TürkTraktör ile birlikte yürüttüğü proje 'Çiftçiler okuyor, ekinler büyüyor' çerçevesinde...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TürkTraktör ile birlikte yürüttüğü proje 'Çiftçiler okuyor, ekinler büyüyor' çerçevesinde 600 bin kitap dağıtacak. Çiftçi Eğitim Seti 20 kitaptan oluşuyor. Kitap setinden 30 bin takım kitap, Türktraktör bayileri aracılığıyla çiftçilere dağıtılacak. Projeyle, üreticilerin daha az maliyetle daha yüksek kazanç elde etmeleri hedefleniyor.
Bakanlığın ve üniversitelerin uzman kadroları tarafından hazırlanan eğitim setinde buğday, ayçiçeği, çeltik, mısır, pamuk, domates, patates, soğan, zeytin, bodur elma, kavun-karpuz ve yem bitkileri yetiştiriciliği, silaj yapımı tüm ayrıntılarıyla anlatılıyor. Koyunculuk ve süt sığırcılığı kitapları ile hayvancılığa ivme kazandırmayı hedefleyen proje ayrıca, 'Tarımsal sulama yöntemleri, tarım alet ve makineleri bakımı, tarım makineleri kazaları' kitapları ile de yeni tarım teknolojileri hakkında üreticiyi bilgilendiriliyor.
Özellikle küçük ve orta boy üretici esas alınarak hazırlanan kitaplarla, teknolojiye dayalı üretimi teşvik edici konulara ağırlık veriliyor. Ayrıca verilen bilgilerin yeterli, anlaşılır ve yeni gelişmeleri kapsayıcı özelliğiyle de çiftçilere kaynak olması bekleniyor. Projenin tanıtımı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in de katılımı ile 9 Aralık Cuma günü, Ankara’da Rixos Grand Otel'de yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz