Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Kurbanlık Alanlarına Denetim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara’da Kurban Bayramı öncesi denetimlerini sürdürüyor. Keçiören Belediyesi Ovacık Hayvan...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara’da Kurban Bayramı öncesi denetimlerini sürdürüyor. Keçiören Belediyesi Ovacık Hayvan Pazarı’nı gezen Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan hayvan satıcılarının sorunlarını dinledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Özcan ve Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Ovacık pazarında kurban denetimi yaptı. Keçiören Belediyesi’nce düzenlenen Ovacık Pazar yerinde hayvanların bulunduğu çadırlarını gezen heyet, hayvan satıcılarının da sorunlarını dinledi.

Reklam
Reklam

Her geçen gün üretimlerin arttığını belirten Özcan, 8,5 milyon ton olan süt üretiminin son 10 yılda 15,5 milyon tona geldiğini ifade etti. Bunun yanı sıra ortalama karkas değerinin 10 yıl önce 185 kilogram olduğunu dile getiren Özcan, 2011 rakamlarına göre 227 kilogram olduğunu ve Kurban Bayramı öncesi bu rakamın 258 kilograma yükseldiğini kaydetti.

Kurban alanının en büyük kurbanlığı olan ve 1 ton 640 kilo ağırlığındaki dananın olduğu çadıra da gelen heyet, “Kral Benim” isimli dananın sahibi Ümit Gürses’in sıkıntıları da dinledi. Bütün çadırları gezen heyet satıcılarla sohbet ettikten sonra alandan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: