Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Üreticiye 212 Milyon TL Destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında tarım sigortası, kırsal kalkınma, organik tarım,...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında tarım sigortası, kırsal kalkınma, organik tarım, iyi tarım, hayvan gen kaynaklarını koruma, aşı ve patates don zararı için üreticilere toplam 212, 6 milyon lira ödeyecek.

Ödemelerin 60 milyon lirası tarım sigortasına, 25 milyon lirası kırsal kalkınmaya, 67 milyon lirası organik tarıma, 6 milyon lirası iyi tarıma, 15 milyon lirası hayvan gen kaynaklarını korumaya, 31 milyon lirası ise aşıya ayrıldı.

Bakanlık, patates don zararı için de Nevşehir, Bitlis, Niğde, Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Van ve Sivas olmak üzere toplam 8 ilde bin 585 üreticiye destek sunacak. 8,6 milyon liralık ödeme, hesaplara gönderildi. Böylece toplam 212,6 milyon lira ödeyecek olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ağustos ödemelerini ay sonunda tamamlayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz