Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Üreticiye 212,6 Milyon Liralık Destek Ödemesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında, tarım sigortası kırsal kalkınma, organik tarım,...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında, tarım sigortası kırsal kalkınma, organik tarım, iyi tarım, hayvan gen kaynaklarını koruma, aşı ve patates don zararı için olmak üzere üreticilere toplam 212, 6 milyon lira ödeme yapacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı basın açıklamasında; tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında; tarım sigortası kırsal kalkınma, organik tarım, iyi tarım, hayvan gen kaynaklarını koruma, aşı ve patates don zararı için olmak üzere üreticilere toplam 212, 6 milyon liranın ödemesinin tamamlanacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, 2012 yılı tarımsal destekleme ödemelerini sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım sigortası için 60 milyon lira kırsal kalkınma için 25 milyon lira, organik tarım için 67 milyon lira, iyi tarım için 6 milyon lira, hayvan gen kaynaklarını koruma için 15 milyon lira ve aşı için 31 milyon lira ödemiş olacağına dikkat çekildi.

Öte yandan; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ayrıca patates don zararı için Nevşehir, Bitlis, Niğde, Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Van ve Sivas olmak üzere toplam 8 ilde bin 585 üreticiye yapılacak 8,6 milyon liralık ödemeyi, bugün itibariyle hesaplara gönderdiği bildirilerek, böylece toplam 212,6 milyon lira ödeyecek olan bakanlığın bu ayki ödemeleri 31 Ağustos Cuma günü itibariyle tamamlamış olacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz