Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 5 Gölete 51 Bin Pullu Sazan Yavrusu Bıraktı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bakanlığın iç sulardaki balıklandırma projesi kapsamında ilde 5 gölete...

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bakanlığın iç sulardaki balıklandırma projesi kapsamında ilde 5 gölete 51 bin pullu sazan yavrusu bıraktı.

Balıklandırma çalışmalarının amacının göletlerin daha verimli kullanılması ve ekonomik getirisinin arttırılması olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Güngör, yapılan çalışmaların göletlerdeki balık stoklarını arttıracağını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesinin’’ de amacının mevcut populasyonun korunması ve devamlılığının sağlanması olduğunu söyleyen Güngör, “Ayrıca yeni açılan kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi amacıyla göl, gölet ve akarsular balıklandırılmaktadır. Bu kapsamda; Bakanlığımızca yürütülmekte olan 2012 yatırım programında yer alan, balıklandırma projesi gereği Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitü Müdürlüğü Kepez Birimi’nden getirilen 51.000 adet pullu sazan yavrularını 5 göletimize bıraktık. Merkez Kaşbelen, Belkaya, Karlık, Kırka, Karacahisar göletlerine bıraktığımız sazan yavruları stokların korunmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca Banaz, Eşme, Karahallı, Ulubey İlçelerimizde bulunan göletlerin balıklandırılması amacıyla İlçe Müdürlüğü personellerine de sazan yavrusu teslim edildi” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz