Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Bilhan:"Satın Alınacak Hayvanlar Sağlıklı, Duruşudüzgün, Canlı Ve Aşırı Zayıf Olmamalı'

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Nizamettin Bilhan, kurbanlık olarak alınacak hayvanların sağlıklı olması gerektiğini belirterek "Satın alınacak hayvanlar sağlıklı,

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Nizamettin Bilhan, kurbanlık olarak alınacak hayvanların sağlıklı olması gerektiğini belirterek "Satın alınacak hayvanlar sağlıklı, duruşu düzgün, canlı aşırı zayıf olmamalı" dedi.

Bilhan, Kurban Bayramı öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, bayramı süresince, sağlık ekiplerinin kurban satış yerlerini ara vermeden denetleyecekleri bildirildi.

Kurban kesecek vatandaşların, kesimlerini sağlıklı ve yasal düzenlemelere uygun yapabilmeleri için uyarıda bulunan Bilhan, Niğde dışından alınacak yada satılacak kurbanlıkların gidecekleri yerlere veteriner sağlık raporu ile götürülmesi gerektiğini, yol kontrollerinde belgesi olmadan ya da küpesiz halde nakledilirken yakalanan hayvanlara cezai işlem uygulanacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

İl dışından gelen hayvanların kulak küpeleri başka bir ilin plaka numarası ile başladığından vatandaşların bu hayvanları alacaksa, veteriner sağlık raporu ile getirilmiş olup olmadıkları sorulması gerektiğini belirten Bilhan, şunları kaydetti:

"Satın alınacak hayvanlar sağlıklı, duruşu düzgün, canlı aşırı zayıf olmamalı. Burunları nemli olmalı kuruluk bulunmamalı. Kılları parlak, düzgün, karışık, dökülmüş zayıf kıllı hayvanlar alınmamalı. Gözleri sönük, göz beyazlarında sarılık ya da aşırı kızarıklık olmamalı. Hayvanların vücutları kontrol edilerek vücudunun herhangi bir yerinde şişlik olan, kulaklarında ve bacak aralarında çok fazla parazit olan ağız ve burnundan akıntı gelen arka tarafı aşırı kirli ve ishalli olan hayvanlar alınmamalıdır."

Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: