Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdür Vekili Bozkır: "Siirt'te Bin 180 Çiftçi Tarımsal Danışmanlıkhizmeti Alıyor"

Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yılmaz Bozkır, Siirt'te bin 180 çiftçinin tarımsal danışmanlık hizmeti aldığını söyledi.

Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yılmaz Bozkır, Siirt'te bin 180 çiftçinin tarımsal danışmanlık hizmeti aldığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca uygulanan tarımsal danışmanlık hizmetlerinin çiftçilere tanıtılması amacıyla Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bozkır, tarımsal danışmanlık konusunda ilde 2 firmanın hizmet verdiğini, alınacak hizmet karşılığında danışmanlık firmalarına ödenecek ücretin devlet tarafından karşılandığını belirtti.

Bozkır, çiftçilerin bu uygulamadan yararlanmalarını tavsiye ederek, "Siirt'te bin 180 çiftçi tarımsal danışmanlık hizmeti alıyor. Danışmanlık firmalarından aldığınız teknik destekle daha bol, daha sağlıklı ürün üretecek, daha sağlıklı hayvan yetiştireceksiniz. Dolayısıyla daha çok para kazanacaksınız. Bir danışman yılda en az 24 kez bir çiftçiyi ziyaret etmelidir. Tüm çiftçilere danışmanlık hizmetlerinden faydalanmalarını öneriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sabri Tan ise, kurum olarak çiftçinin özellikle modern tarım teknikleri ve hayvan bakımı konusundaki eğitimine büyük önem verdiklerini, bu kapsamda son yıllarda her yıl 500'ü aşkın çiftçiyi ülke genelindeki örnek tarımsal işletmelere eğitim ve inceleme gezilerine gönderdiklerini söyledi.

GAP-TEYAP Projesi Siirt ve Batman ekip lideri Ahmet Mert, çiftçi eğitiminin yanı sıra, yeni tarımsal ürünlerle hayvan türlerinin yetiştirilmesine de önem verdiklerini vurgulayarak, Kurtalan ilçesinde yeni tarımsal ürünlerin üretimi yönünde çalışma yaptıklarını, Pervari'de de cins koyun yetiştiriciliği projelerini uyguladıklarını belirtti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yöneticileri, danışmanlık firması sahipleri ve çiftçiler katıldı.

Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: