Gıda zirvesi toplanıyor

ANKARA (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Tüketici Dernekleri, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde 'gıda güvenliğini' tartışacak.

Tarım ve Köyişeri Bakanlığı ile Tüketici Dernekleri Federayonu 16 Ekim Dünya Gıda Günün'de Türkiye Odalar ve Borsala Birliği toplantı salonunda düzenlenecek Gıda Güvenliği Zirvesi'nde biraraya gelecek. Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün de katılacağı zirvede gıda güvenliğinde devletin, üreticilerin, satış noktalarının, tüketicilerin, medyanın ve yerel yönetimlerin rolü tartışılacak. "Üretim, Dağıtım, Satış ve Tüketim Sürecinde Gıda Güvenliği" konulu panelde ise Prof. Dr. Nevzat Artık devletin rolünü, Ülker Araştırma Grup Başkanı Zeki Sözen, üretici ve dağıtıcıların rolünü, Tansaş İcra Kurulu üyesi Cem Rodoslu toptancı ve perakendecilerin rolünü, Tüketici Dernekleri Genel Sekreteri Ali Çetin tüketicilerin rolünü ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz yerel yönetimlerin rolünü ve sorumluluklarının neler olduğunu dile getirecek. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise ODTÜ'den Prof. Dr. Suat Ungan Bağımsız Gıda Otoritesinin Kurulması Gerekliliğini, Doç. Dr. Şükran Şahin ise Genleri Değiştirilmesi Tarım Ürünleri ve İnsan Sağlığı konusunda birer konuşma yapacak.

Reklam
Reklam

Toplantının sonunda ise tüketicilerin gıda güvenliği ve denetimi konusunda neler yapabileceği ile ilgili bir sonuç bildirgesi yayınlanacak. Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Turhan Çakar, programda yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu devlet, bu ülke bizim ülkemiz, hem işbirliği yaparız hem de gerektiğinde de eleştiririz" dedi. Gönüllü gıda denetmenleri tasarısının hayata geçmesinin tüketicilerin bilinçlenmesi açısından büyük bir gelişme olacağını ifade eden Çakar, tüketicilerin belli bir eğitimden sonra denetime çıkmaları için Ankara'da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte pilot bir uygulama başlatacaklarını söyledi.