Gıdınızın sarkmasını engelleyecek 7 yüz egzersizi

Doğru beslenmek ve spor yapmak vücut kaslarınızı çalıştırmaya yeterli olsa da yüz kaslarınızın sarkmasına yardımcı olmazlar. Doğru yüz hareketleriyle sizi hissettiğinizden daha yaşlı gıdınızı sıkılaştırabilirsiniz.

Doğru beslenmek ve spor yapmak vücut kaslarınızı çalıştırmaya yeterli olsa da yüz kaslarınızın sarkmasına yardımcı olmazlar. Yüzünüz için ayrıca yaptığınız kas egzersizleri diğerlerinden farklıdır. Bu gıdı egzersizleri sizi olduğunuzdan daha genç göstermeye yardımcı olabilir, sarkan gıdı probleminizi çözebilirler.

İşte hissettiğiniz yaşta göstermenize yardımcı olacak gıdı egzersizleri:

Kasları esnetmek

Her egzersizde olduğu gibi bu egzersize de başlamadan önce yüz kaslarınızı gevşetin. Bunun için çenenizi öne ver arkaya iterek yüz kaslarınızı ve çene kemiklerinizi gevşetin. Bu hareketi 8-10 defa tekrarlayın.

Kepçe

Reklam
Reklam

Ağzınızı açın ve alt dudağınızı alt dişlerinizin üzerine doğru çekin. Bir kepçenin içinden su içtiğinizi hayal edin. Kafanızı aşağı yukarı hareket ettirerek harekete devam edin. 5-7 defa tekrarlayın.

Burun

Gıdı, dil kemiğinizin zayıflığından dolayı da ortaya çıkar. Bu nedenle dilinizi güçlendirmeniz gerekir. Bu egzersiz için dilinizi çıkarıp burnunuza değmeğe çalışın. Ve orada birkaç saniye bekletin. 5 kere tekrarlayın.

Oval Yüz

Eğer daha genç gözükmek istiyorsanız alt çenenizi önce yukarı ve ileri daha sonra serbest bırakarak kasın. Bu sırada boynunuza dikkat edin, eğer bir ağrı hissediyorsanız daha hafifçe deneyin. Önce sağ tarafa sonra sol tarafa hareketi uygulayarak 5’er defa tekrar edin.

Zürafayı Öp

Sizden çok daha uzun birini öpüyormuş gibi yapın. Kafanızı yukarı kaldırın ve dudaklarınızı havayı öpüyormuş gibi kasın. 5 saniye kadar böyle bekleterek hareketi 5 defa tekrarlayın.

Direniş

İki elinizi yumruk yapın ve çenenizin altına sıkıştırın. Çenenizle aşağı doğru bastırırken elinizle yukarı doğru ittirin. Direnirken 3 saniye kadar böyle beklemeye çalışın. Gevşedikten sonra aynı hareketi 5-7 defa tekrarlayın.

Gülümseme

Reklam
Reklam

Dişlerinizi sıkıştırın ve sanki zorla gülüyormuş gibi kendinizi sıkın. Bu sırada dilinizi damağınıza dayayın. Güçlü bir baskı hissettiğinizde 5 saniye kendinizi tutun. 3 saniye gevşetip 5-7 defa tekrarlayın.

Şişik Yanaklar

Derin bir nefes alın ve ağzınızın içini havayla doldurun. Ağzınızı kapatın ve ellerinizle şişirdiğiniz yerlere bastırın. 3 saniye kadar ittirdikten sonra gevşeyin. Egzersizi 5-7 defa tekrarlayın.

Kaynaklar: brightside.me