Gık ne demek? Gık kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Gık kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Gık TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçenin edebi zenginliği pek çok kelimenin anlamdaşlarının ve yakın anlamlılarının bulunması ile sağlanmaktadır. Türkçe konuşan bir kimsenin kendini ifade edecek kelimeleri bulmakta veya oluşturmakta genel olarak zorlandığı söylenemez. Ancak ifade edecek çok fazla kelimenin olması bu hazinedeki bir kısım kelimelerin de bilinmemesi demektir. Kimileri için bu kelimelerden bir tanesi de Gık olabilir. Gık TDK sözlükte ne anlama gelir?

Gık Ne Demek? Gık TDK sözlük anlamı nedir?

  • Gık kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Gık kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Gık TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Ses çıkarmasına fırsat vermemek anlamındaki gık dedirtmemek, ses çıkarmak, karşı çıkmak, yakınmak anlamındaki gık demek, sesini çıkarmamak, karşı çıkmamak, yakınmamak anlamındaki gık dememek (veya gıkı çıkmamak) deyimlerinde geçen bir söz

    Gık Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "İstediğine sopa çeker, istediğini sürer, dünyanın anasını ağlatır, gene kimse gık diyemez." - Halide Edip Adıvar

Anahtar Kelimeler: