'Giray Kaçar’ın Futbol Yaşamı Tehlikede Değil'

Kalp rahatsızlığı nedeniyle futboldan bir süre uzak kalan Trabzonspor'un başarılı defans oyuncusu Giray Kaçar'ın futbol...

Kalp rahatsızlığı nedeniyle futboldan bir süre uzak kalan Trabzonspor'un başarılı defans oyuncusu Giray Kaçar'ın futbol yaşantısına devam edebileceği açıklandı.

Giray Kaçar, doktoru Deniz Şener ile birlikte Süper Lig'in yayıncı kuruluşu LigTV'ye önemli açıklamalar yaparken, Doktar Şener, "Giray aktif, normal hayatını sürdürebilecek ve futbol oynayabilecek durumda." ifadelerini kullandı.

Giray'ın aşikar bir şikayetinin olmadığı, kontroller sırasında tespit edilen normalin dışında bazı sorunların olduğunu belirten Doktor Şener, "Yapmış olduğumuz testlerde bir sıkıntı göremedik. Futbol oynadığı sırada o stres ve yorgunluk sırasında kalp üzerinde oluşabilecek bir risk bulunmuyor. Dolayısıyla Giray'ın futbol hayatını ve spor yaşantısını sürdürebileceğini söyleyebilirim." dedi.

Reklam
Reklam

GİRAY'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Futbol hayatına devam edebilecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Giray Kaçar ise yaşadığı şanssızlıktan sonra bir çok kişiden 'geçmiş olsun' ziyareti ve mesajı aldığını söyledi. Giray kendini en mutlu eden olayın ise bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat araması ve yakından ilgilenmesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanımız Suat Kılıç başta olmak üzere Hakan Şükür, Şansal Büyüka ve Trabzonspor camiasına çok teşekkür ederim. Karın kasıma aldığım bir darbe sonucunda bazı ağrılar hissediyordum. Bu konuda biraz hassasım ve film çektirdik, daha sonra da detaylı bir araştırma yapıldı. Daha sonra da yapılan araştırmalar sonrasında önemli bir durumumuzun olmadığını anladık."

Futbol hayatına devam edebilecek olmasının mutluluğunu yaşayan 28 yaşındaki milli oyuncu Giray Kaçar, "Hastanede olduğum süre boyunca benimle yakından ilgilenen doktorlarıma çok teşekkür ederim. Sağlık konusunda biraz hassasım. Yaşadığım ağrılar nedeniyle hastaneye başvurdum ve bazı tetkikler yapıldı. Daha sonra da bu tetkikler sonucunda önemli bir sağlık sorunumun bulunmadığı anlaşıldı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

GİRAY’IN FUTBOL YAŞAMI TEHLİKEDE DEĞİL

Bu arada Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne 4 gün önce kontrol amacıyla başvuran milli takım ve Trabzonspor’un tecrübeli oyuncusu Giray Kaçar'ın sağlık durumuyla ilgili Memorial Hastanesi de bir açıklama yaptı. Hastaneden yapılan açıklamada, kendisine uygulanan bazı testler sonucu, kalbinde var olan yapısal bozuklukların spor yapmasına engel olmadığı belirlenerek, hastaneden taburcu edilmesine karar verildiği belirtildi.

Ünlü futbolcunun sağlık kontrollerini yapan Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Deniz Şener, Giray’ın kalple ilgili probleminin, doğuştan var olan yapısal bir bozukluk olduğu ve ünlü futbolcunun spor yaşamı için engel teşkil etmediğini söyledi.

Giray’a bazı testler uyguladıklarını da dile getiren Uz. Dr. Şener, milli futbolcunun sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“Giray’ın kontrolleri sırasında normal dışı kalp atışları gözlemledik. Normal dışı kalp atışlarının nedeninin, birçok insanda da görülebilen doğuştan yapısal kalp kapağında kalınlaşma ve eğrilik olduğunu belirledik. Ancak yüksek tempoda, zorlayıcı koşullarda yani futbol oynadığında maruz kalacağı yorgunluk ve stres altında uyguladığımız efor ve Stres EKO testleri sonucunda, kalbi ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını tespit ettik.

Reklam
Reklam

Giray’ın doğuştan yapısal kalp adalesi kalp damarları üzerinden geçiyor. Ancak bu durum, kalbin fonksiyonları ve beslenmesi ile ilgili herhangi bir sorun yaratmıyor. Giray aktif, normal hayatını sürdürebilecek, spor yapabilecek ve futbol oynayabilecek durumda. İstediği zaman futbol hayatına geri dönebilir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz