Giresun Belediye Başkanı Aksu: Fiskobirlik, yok olma yolunda ilerliyor

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Fiskobirlik yok olma yolunda ilerliyor. Yakında entegrenin satışı gerçekleşirse hiç...

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Fiskobirlik yok olma yolunda ilerliyor. Yakında entegrenin satışı gerçekleşirse hiç kimse şaşırmasın." dedi.
Aksu, yaptığı açıklamada, Fiskobirlik EFİT A.Ş.'deki işçilerin işten çıkarılmasının gündemde olduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Fiskobirlik Yönetim Kurulu tarafından alınan işten çıkarma kararının düzeltilmesini isteyen Aksu, "İşten çıkarmalar gerçekleşirse, bu durum Giresun'un küçüldüğünü gösterir. Sormak istiyorum, Fiskobirlik yöneticileri bu şehri küçültmek için mi aday oldular? Hükümet yetkilileri bu durumla neden ilgilenmiyor? Buna birilerinin dur demesi lazım. Bir zamanlar eşimizin dostumuzun ekmek yediği bu kurum yok olma yolunda ilerliyor. Yakında entegrenin satışı gerçekleşirse hiç kimse şaşırmasın." diye konuştu.
"Fiskobirlik işçilerinden asgari ücreti kabul ederek, fedakarlık göstermesi bekleniyor. Onlar, yıllarca 10 günlük maaş ve sigortayla çalışarak gerekli fedakarlığı zaten fazlasıyla gösterdiler." diyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu arkadaşlarımızın çoluğu çocuğu var. Kışın ortasında onları mağdur etmek hangi mantığa sığar? Günah değil mi?"
Başkan Aksu, Giresun'da Seka Aksu Kağıt Fabrikası gibi Fiskobirlik'in de kapanmaya doğru ilerlediğini belirtti. Aksu, "Bir zamanlar yoldan geçen kime sorsanız ya Seka'da çalışıyordu, ya Fiskobirlik'te. Bu kurumlar Giresun ekonomisinin can damarıydı. Seka kapandı gitti. Açıkça görülüyor ki aynı durum Fiskobirlik'in başına gelecek. Ve konuya müdahale edilmezse, korkarım ki Fiskobirlik kaybolup gidecek. Bu durumda da Giresun ekonomisi kaybedecek, Giresun esnafı kaybedecek, tüm Giresun halkı kaybedecek. Bu yanlış derhal düzeltilmeli." şeklinde konuştu.
Giresun halkına çağrıda bulunan Aksu, Fiskobirlik'e sahip çıkılmasını istedi. "Herkes tepkisini ortaya koymalı." diyen Aksu, şunları belirtti: "Dolmuşçudan taksiciye, küçük esnaftan büyük esnafa kadar herkes bu duruma tepki göstermeli. Fiskobirlik sorunu Giresun'un sorunudur. Tüm esnafımızın sorunudur. Bu kurumdan emekli olan herkesin sorumluluğudur. Tüm halkımızın sorumluluğudur. Şu bilinsin ki, işçilerimiz sahipsiz değildir. Hükümet yetkilileri sahip çıkmasa bile, Giresun halkı onların her zaman yanındadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz