Giresun Belediyesi Gezici Sağlık Merkezi Otobüsü Sağlık Hizmetini Vatandaşın Ayağına Götürüyor

Türkiye’de 3. Karadeniz’de ise tek olan Giresun Belediyesi Gezici Sağlık Merkezi Otobüsü mahalle, mahalle dolaşarak...

Türkiye’de 3. Karadeniz’de ise tek olan Giresun Belediyesi Gezici Sağlık Merkezi Otobüsü mahalle, mahalle dolaşarak hasta vatandaşların ayağına giderek tedavi hizmeti veriyor.

Bugün Teyyaredüzü mahallesinde hizmet vermeye başlayan Sağlık Merkezi Otobüsü sağlık ekipleri yaşlı bir hastanın evine giderek tedavisini gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ”Bir doktor, iki hemşire ve 4 sağlık personelimiz ile Giresun’un her yerini dolaşarak vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almasına yardımcı olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Mahalle halkı ile bir araya gelen Başkan Aksu yaptığı konuşmada, ”Bölgemizde tek olan sağlık merkezi otobüsümüzün sizlere tanıtımını yapmak için buradayız. En büyük mahallemiz olan Teyyaredüzü mahallemizden start veriyoruz. 250 Bin TL’ye mal olan bu otobüsümüzün büyük bölümü Japonya’dan hibe kredisi ile aldık. Bu sosyal projemiz 350 proje içerisinde birinci seçilerek kabul edildi. Bu sayede hastaneye gidemeyen veya son ana kadar hastaneye gitmek istemeyen vatandaşlarımız açısından önemli bir proje ve hizmet oldu. Bir doktor, ki hemşire ve dört sağlık personelimiz ile hizmet vereceğiz. ağlıklı bir Giresun için uğraşıyoruz. En önemli şey sağlık. Bu konuya biz belediye olarak çok önem veriyoruz” dedi.

Başkan Aksu sağlık ekipleri ile birlikte şeker hastası ve yatalak olan 90 yaşındaki yaşlı hasta Feride Kurt’u evinde ziyaret ederek yapılan tedavisini inceledi.

Mahalle sakinlerinin oldukça ilgi gösterdiği gezici sağlık merkezi otobüsünde Kan Tahlili, İdrar Tahlili, Rutin Biyokimya Testleri, Enjeksiyon uygulaması, Pansuman, Serum Takımı, Sutur atma ve Ateş takibi gibi sağlık hizmetleri veriliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: