Giresun Belediyesi'nde baz istasyonu gerilimi

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, baz istasyonları ile ilgili eleştirilere tepki gösterdi. Aksu, "Kötü bir...

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, baz istasyonları ile ilgili eleştirilere tepki gösterdi. Aksu, "Kötü bir şey olsa Giresun'da benden biliyorlar. Yeter artık. Benimle ne alakası var." dedi.
Kerim Aksu, Kavaklar Mahallesi'nde faaliyete geçirilen baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar ile belediye meclis salonunda görüştü. Mahalle halkının sert tepkisi ile karşılaşan Aksu, zaman zaman vatandaşlarla tartıştı. Aksu, basına kapalı olarak bir süre vatandaşlarla görüşerek, sorunlarını dinledi.
Görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Aksu, Kavaklar Mahallesi'ndeki baz istasyonuna kendilerinin izin vermediğini söyledi. Baz istasyonları konusunda yapılan eleştirilere de tepki gösteren Aksu, şöyle konuştu: "Bunun yetkilisi ben değilim. Valiye diyeceksiniz ki 'buraya elektrik neden bağlandı' diye gidip soracaksınız. Yani kötü bir şey olsa Giresun'da benden biliyorlar. Yeter artık. Benimle ne alakası var."
Aksu, kendisini, ilgili GSM yetkilisi olarak tanıtan bir bayanın vatandaşlara, belediyenin baz istasyonu için para aldığı yönünde söylemleri olduğunu, mahalle halkının da bunun üzerine kendileri ile görüşmeye geldiğini öğrendiklerini dile getirdi. Aksu, ilgililere talimat vererek, söz konusu GSM yetkilisini telefonla buldurdu ve mahalle halkıyla görüştürdü. Telefonda mahalleliler ile GSM yetkisili arasında tartışma yaşandı.
GSM yetkilisinin, belediyeyle ilgili herhangi bir söyleminin bulunmadığını belirtmesi üzerine, kendisi ile tartışan mahalleli bir kadın baygınlık geçirdi. Aksu, "Bizim para aldığımızı söyleyenler varmış. Yalan konuşuyorlar. İşte bunun ispatı. İddiayı belirttiği söylenen yetkili, öyle bir beyanatının olmadığını kaydetti. Bizim konuyla ilgili bir şeyimiz yok." diye konuştu. Mahalle halkıyla birlikte Sağlık Bakanlığı'na resmi yazı gönderen Aksu, baz istasyonunun sağlık koşullarına uygun olup olmadığını sordu. Aksu'nun gönderdiği yazıda şu ifadeler yeraldı:
"Giresun ili Kavaklar Mahallesi Kavaklar Caddesi üzerine kurulmuş olan radyolink baz istasyonu mahalle halkımız tarafından sağlık üzerine olumsuz etkileri olduğu nedeniyle tepki ile karşılanmaktadır. Bahsi geçen radyolink baz istasyonunun sağlık koşullarına uygun olup olmadığının tarafımıza bilgi verilmesini önemle arzederiz."

Reklam
Reklam

AKSU, MAHALLE HALKINA BAZ İSTASYONU DESTEĞİ VERMİŞTİ
Kavaklar Mahallesi'ne yapılan baz istasyonunu, 4 Şubat 2011 tarihinde halk protesto etmiş, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da kendilerine destek vermişti.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, o gün yaptığı açıklamada, belediye olarak baz istasyonunun kendilerinden izin alınmadan yapımının söz konusu olduğunu, firmanın belediyeden yasal yapım izni istediğini vurgulayarak, "Ancak gereken izin verilmedi. Buna rağmen firma yapım işine devam etti. Bu kez belediye olarak kendilerine para cezası uygulandı. Belediye olarak üzerimize düşeni yaptık." demişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz