Giresun Belediyesinde Toplu Iş Sözleşmesi Imzalandı

GİRESUN (AA) - Giresun Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Giresun Şubesi arasında, 161 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. 

Giresun Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Giresun Şubesi arasında, 161 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Belediye eski nikah salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Belediyesi olarak işçilerin alın terleri ve emeklerine büyük önem verdiklerini söyledi. Aksu, 2 yıllık bir sözle imzaladıklarını ve işçi maaşlarında ilk yıl için 6+7, ikinci yıl için de 7+7'lik bir artış gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Giresun Belediyesi memurlarıyla toplu sözleşme yaptı. İşçileri ile toplu sözleşme yaptı. 3 yıllık yapacağımız sözleşmenin sizin için doğru olmayacağı kanaatindeyim. Bugün yaptığımız uzun vadeli sözleşme ileride size zarar verebilir. Ben sizi kollamak ve düşünmek zorundayım. Bir dahaki dönem buradayım ama bir gün burada olmayacağım. 3 yıllık sözleşmenin bugünden çok erken olduğunu düşünüyorum. Bu sözleşmeyi 2 yıllık yapalım, enflasyon oluştuğunda da tekrar oturalım enflasyon farkını ben size vermeyi taahhüt ediyorum. Sizlere açıklayacağım rakam 6+7 artı 7+7. Hayırlı olsun. Biz 'seçim var' diye bunu yapmıyoruz. Göreceksiniz ki iki yıl sonra da işçiden yana tavır alacağım. Herkes bilecek, herkes görecek. Hayatım boyunca emekten yana oldum, emekten yana olmaya da devam edeceğim." Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise Aksu'ya işçilere sağladığı destekten dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Aksu ile Yurdakul, toplu sözleşmeye imza attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: