Giresun Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Örgütlü mücadeleye inanmayanlar bizden örnek almalı.” dedi.Kerim Aksu, Tüm Bel...

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Örgütlü mücadeleye inanmayanlar bizden örnek almalı.” dedi.
Kerim Aksu, Tüm Bel Sen Giresun Şubesi ile Giresun Belediyesi Nikâh Salonu’nda yapılan toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı açıklamada, kendilerinin Giresun Belediyesi’nde her zaman emekçilerden yana tavır aldıklarını söyledi.
Bu davranıştan yola çıkarak, öncü olma adına sendikalarla toplu sözleşmeler imzaladıklarını vurgulayan Aksu, "Giresun küçük bir il olmasına rağmen bu durumun Türkiye örnek olacağını düşünüyoruz. Örgütlü mücadele Giresun’da her zaman devam edecek.” diye konuştu.
Giresun Belediyesi’nin bütçesinin belli olduğunu, imkânlar ölçüsünde memurlara ücret artışı sağladıklarını ifade eden Aksu, şöyle konuştu:
“Memur arkadaşlarımızı biz çok seviyoruz. Hepsi gerçekten Giresun için, belediye için büyük bir mücadele veriyorlar. Onlara belki kendi bütçemize göre çok bir şey veremedik. Ama bunlar bir başlangıç. Önceki dönemlerde daha, iyi sözleşmeler yapacağız. Bu bir örnektir. Bu aslında bizi örnek alsınlar. Bunu yapmayanlar, gerçekten örgütlü mücadeleye inanmayanlar, bizden örnek almalı. Her şey Giresun için.”
Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vildan Baykara da yaptığı konuşmada, Türkiye’de örgütlü mücadelenin engellenmek istendiğini savundu.
Baykara, örgütlü mücadele için uğraş verdikleri bir dönemde Giresun Belediyesi’nde, toplu sözleşme imzalamanın kendilerine büyük güç verdiğini kaydederek, "Sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugünlerde bu imza çok anlamlı.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vildan Baykara ile sendika yöneticileri sözleşmeleri imzaladı.
İmza törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, belediye çalışanları ve sendika yetkilileri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz