Giresun Geçen Yıl Son 32 Yılın En Yüksek Yağışını Aldı

Giresun'da geçen yıl yağışlı geçen 167 günde metrekareye 109 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Bu rakamın...

Giresun'da geçen yıl yağışlı geçen 167 günde metrekareye 109 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Bu rakamın son 32 yılın en yüksek rakamı olduğuna da dikkat çekildi.

Meteoroloji İl Müdürlüğü 2012 yılı yağış verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl Giresun'a metrekareye ortalama 109,9 kilogram yağış düştüğü, bu rakamın son 32 yılın en yüksek rakamı olduğu kaydedildi.
Açıklamada, "Giresun’da, 1970-2012 arasında toplam yağış ortalaması metrekareye 105,5 kilogram olarak gerçekleşti.
Geçtiğimiz yıl en fazla yağış metrekareye 245,7 kilogram ile kasım ayında en az yağış ise metrekareye 35,4 kilogram ile nisan ayında düştü." denildi.
Açıklamada, 2012 yılında yaşanan en yüksek sıcaklık değerleri hakkında da bilgiler verilerek, "Giresun’da geçen yıl en yüksek sıcaklığın 34,6 derece ile 30 Temmuz tarihinde yaşandı. Yine en düşük sıcaklık değeri ‘-3,1’ derece ile de 2 Şubat tarihinde ölçüldü." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: