Giresun Kahveciler Odası Başkanı Ayhan:

Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercin Ayhan, Giresun Üniversitesi'nin öğrenci kayıtlarının Gazipaşa Yerleşkesi'nde yapılacak olmasının,

Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercin Ayhan, Giresun Üniversitesi'nin öğrenci kayıtlarının Gazipaşa Yerleşkesi'nde yapılacak olmasının, esnafın rahat nefes almasını sağlayacağını bildirdi.

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın, öğrenci kayıtlarının şehir merkezindeki Gazipaşa Yerleşkesi'nde yapılması yönündeki isteklerini olumlu karşıladığını hatırlattı.

Giresun'un, kayıtlar dolayısıyla 3-7 Eylül tarihleri arasında 20 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayacağına ve kentte ciddi bir hareketlik yaşanacağına dikkati çeken Ayhan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Geçmiş dönemlerde kayıt işlemleri kentin batı kesimindeki Güre Yerleşkesi'nde yapılıyordu. Kayıt için gelen öğrenciler ile ailelerinin büyük kısmı, kayıt işlemlerinin ardından Giresun'dan ayrılıyorlardı. Giresun esnafı ile ekonomisi, yeni eğitim öğretim dönemi öncesi öğrenci hareketliliğinden bu nedenle yeterince yararlanamıyordu. Bu yıl kayıtların şehir merkezinde yapılacak olması esnafın yüzünü güldürecek. Üniversite öğrenci kayıtlarının Gazipaşa Yerleşkesi'nde yapılacak olması, esnafın biraz olsun rahat nefes almasını sağlayacak."

Ayhan, esnafın talebini geri çevirmeyen Attar'a, aldığı karadan dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Muhabir: Gültekin Yetgin / Veysel Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: