482 hektarlık alandaki şelaleleri, gölleri, akarsuları ve subasar ormanlarıyla dikkati çeken Kuzalan Tabiat Parkı'nın önemli kaynak değerleri arasında yer alan Giresun Mavigöl, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor.
Mavigöl, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz renkte akıyor. Havzanın kayalık yapısının da etkisiyle yörede oluşan göller, haziran sonundan itibaren turkuaza dönüşüyor. Mevsim şartlarına bağlı olarak bu göller aralık ayına kadar rengini koruyor.
Bu yıl salgına rağmen ziyaretçilerin ilgisini kaybetmediği Giresun Mavigöl, doğaseverlerin uğrak yerlerinden biri oldu. Giresun-Şebinkarahisar yolundaki derede yer alan Mavigöl, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, Mavigöl'ün Giresun'da turistlerin rağbet gösterdiği önemli bir destinasyon olduğunu söyledi.
Mavigöl'ün sodalı su özelliğiyle turkuaz renkte aktığını dile getiren Hıdır, sodalı suya yağmur ve kar suyunun karışmasıyla bu rengin zamanla kaybolduğunu anlattı.
Hıdır, "Mavigöl, bu sene havalar daha az yağışlı gittiği için hala turkuaz görüntüsünü bizlere sunuyor" dedi. Bölgenin salgın döneminde de ilgi gördüğüne işaret eden Hıdır, "Pandemide ziyaretçi sayısının düşeceğini tahmin ediyorduk ancak çok büyük bir olumsuz etki oluşmadı. Yine insanlar Mavigöl'ü ziyaret etti" diye konuştu.
Giresun Mavigöl Dereli ilçesinde Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor. Dereli ilçesindeki Kuzalan Tabiat Parkı, taşıdığı kültürel ve doğal kaynak değerleri yönünden, 2013 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiş. Giresun iline 45 kilometre, Dereli ilçesine 13 kilometre mesafedeki bu tabiat parkı, Alancık köyünün, Kuzalan mahallesinde buluyor.