Giresun Müftülüğü Ramazan'a Hazır

Ramazan ayı dolayısıyla hazırlıkların tamamlandığını belirten Giresun Müftüsü Necati Akkuş, camilerde din görevlisi açısından herhangi...

Ramazan ayı dolayısıyla hazırlıkların tamamlandığını belirten Giresun Müftüsü Necati Akkuş, camilerde din görevlisi açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için 163 sözleşmeli personel alındığını söyledi.

Müftü Akkuş, Ramazan hazırlıkları ile ilgili açıklamasında, “Giresun’da bin 462 camimizde imam hatip ve müezzin sıkıntısı çözülmüştür. Eksik olan camilerimizin imam hatip eksiğini tamamlamak amacıyla 163 sözleşmeli personel alındı. Ramazan ayından birkaç gün önce işbaşı yapacak olan sözleşmeli personellerimiz adaptasyon eğitimine alındılar. Personellerimizin atamasını yaparken, ihtiyaç durumuna göre bir hareket tarzı belirleyeceğiz. Aciliyet gerektiren bölgeler başta olmak üzere, diğer ilçelerimizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduracak ve personel açığını kapatmış olacağız. Böylece yaklaşan Ramazan ayı öncesinde camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda personel sıkıntısını ortadan kaldırmış olacağız. Hatta yaz mevsimi dolayısıyla köylerimizin çoğu yaylalara göç etti. Bu nedenle yaylalardaki obalarında mağdur olmaması için buraların da imam eksiği giderilecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan ayına ilişkin olarak görüş ve önerileri bulunan vatandaşlara da kapılarının açık olduğunu ifade eden Müftü Akkuş, çeşitli etkinliklerle dolu dolu bir Ramazan ayı geçirme planları yaptıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: