Giresun Orman Bölge Müdürü Kaya, Koyulhisar'da temaslarda bulundu

Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde incelemelerde bulundu.

Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde incelemelerde bulundu.

Eğriçimen Yaylası'nda Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren tarafından düzenlenen programa katılan Kaya, Eğriçimen Yaylası İğdir Bölgesi'ne yapılacak olan C tipi mesire alanı bölgesinde ve bal ormanı projesi uygulanacak alanlarda incelemelerde bulundu.

Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü'nün daha önceden Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olduğunu ancak yapılan yeni düzenlemeyle Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'ne dahil edildiğini belirten Kaya, müdürlüğün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Kılıçkaya Baraj Havzası Baraj Çevresi Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında yıl içerisinde Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde 4 milyonun üzerinde değişik cinste fidanın toprakla buluşacağını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğümüz ormanlık alanları itibariyle yüzde 70 oranında verimli prodüktif 59 bin ormanlık alanı bulunan işletme müdürlüğümüzdür. Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğümüz rezerve ağaçlandırma sahaları oldukça fazla olan bir bölgede. Bu yıl inşallah Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde 15 bin dekar ağaçlandırma sahalarına fidan dikeceğiz. Koyulhisar ve Suşehri'ne 4 milyonun üzerinde fidan dikeceğiz. Bu Kılıçkaya Baraj Havzası'nın, stoklama havzasının ağaçlandırılması projesidir. Ayrıca 2 bal ormanı kurarak burada doğal bal üretilmesini sağlayacağız. Şu anda da bunun çalışmalarına başladık. Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğümüz yatırımda ağırlıklıdır. Ayrıca İğdir Bölgesi'ne C tipi mesire alanı yapacağız ve bunu da Eğriçimen Şenlikleri öncesinde bitirmeyi planlıyoruz. Proje çalışmalarımız başlamıştır. Ağaçlandırma sahaları kapsamında ceviz korulukları oluşturacağız. Bu ceviz koruluklarına orman köylülerimize dağıtacağız ve her ne kadar toprak devletin olsa da ceviz ağaçları köylülerimizin olacak ve kendilerine gelir temin edici bir çalışma olacak."

Reklam
Reklam

Kaya'nın Koyulhisar ziyaretinde, Belediye Başkanı İlhan Eren, Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, Koyulhisar Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özer, Şebinkarahisar Orman İşletme Müdürü Serhat Ersöz, İl Genel Meclis Üyeleri Eyüp Ayın ve Aşkın Fırat da yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: