Giresun serbest piyasada fındık fiyatında düşüş

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, Giresun serbest piyasasında 2011 ürünü fındık fiyatının 5,5...

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, Giresun serbest piyasasında 2011 ürünü fındık fiyatının 5,5 liraya düştüğünü söyledi. Akbaşlı, “Eskiler derki, ‘Fındık çuvala girmeden, ne kadar olacağını kimse bilemez.’. 'Ancak bugünlerde yeni fındığın çokluğu üzerinden spekülasyon yapanların, niyet ve amaçlarının sorgulanması gerekir' diye düşünüyoruz.” dedi.

Akbaşlı, Giresun serbest piyasasında fındık fiyatında düşüş yaşandığını söyledi. Giresun serbest piyasasında Ocak ayında 8 lirayı zorlayan fındığın bugün 5,5 liraya kadar düştüğünü kaydeden Akbaşlı, kamuoyunda 2012 ürünü fındık rekoltesinin yüksek olacağı yönündeki spekülasyonların bu düşüşte etken rol oynadığını dile getirdi. Henüz 2012 ürünü fındık rekoltesinin net olarak belirlenmediğine işaret eden Akbaşlı, böyle bir ortamda yeni mahsul fındık rekoltesinin yüksek olacağı yönünde fikir beyan etmenin Türk fındık üreticisine haksızlık olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Fındık fiyatlarının düşüşünde bir başka etkenin de emanet verilen fındıklar olduğuna işaret eden Akbaşlı şöyle konuştu: "Bugün itibarı ile fiyatların düşmesindeki en önemli husus, halen emanette olan fındıkların ucuza kapatılması hususudur. Kısaca bugün fındık fiyatlarının düşüşünü sağlayanlar, defterinde fındık yazmasına rağmen, deposunda emanet fındık olmayanlardır. Oyunu oynayanlar, fiyatı düşürenler bunlardır. Bunların da sayısı, iki elin parmak sayısı kadardır. Bizim gerek çiftçilerimiz, gerekse manav ve tüccar kardeşlerimize tavsiyemiz, emanetteki fındıklarını para ile bozdurmak yerine, fındıklarını bizzat çuvala koyarak almaları yönündedir. Depoda bulunmayan emanetin neden parasını alsınlar. Pahallı satılan fındıkların parası, ucuza kapatılacak öyle mi? Yok öyle beş kuruşa üç köfte."

Akbaşlı, TMO yetkililerinin 2008 mahsulü fındıkları yağlığa ayrıldığı yönündeki açıklamalarını da memnunlukla karşıladıklarını söyledi, kendilerine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: