Giresun Üniversitesi Alucra Meslek Yüksek Okulu 7. Mezuniyet Töreninde 443 Öğrencisini Daha Mezun Etti

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutcu Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet töreni gerçekleştirildi.Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr....

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutcu Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, bu yıl Alucra Turan Bulutcu Meslek Yüksek Okulu'ndan 443 öğrencinin mezun olduğu hatırlattı. Üniversitelerin bulundukları illerin ve ilçelerin büyük kazanımları olduğunu hatırlatan Rektör Attar “Giresun Üniversitesi son dönemlerde çok ciddi bir gelişme kaydetmiştir. Yeni fiziki mekanları, artan akademik ve idari personeli,yoğun akademik etkinlikleri, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile ciddi mesafe almış ve kendi ile kurulan ve daha önce kurulmuş bazı üniversiteleri bir çok alanda geride bırakmıştır. Üniversitemize son bir yılda yapılanlar, hem öğrencilerimizin hayata daha güçlü bir başlangıç yapmalarına hem de aydınlatma işlevimizi daha etkin olarak yerine getirmemize hem de ilimizin sosyo-ekonomik yaşamına katkıda bulunmamıza hizmet etmiştir.Öğrencilerimiz gelecek eğitim-öğretim yılında daha iyi ve daha güzel bir üniversitede olacaklardır” dedi.

Reklam
Reklam

Giresun Üniversitesi’nin gelecek yıllarla ilgili hedeflerini de açıklayan Rektör Attar “Giresun Üniversitesi olarak dünyadaki gelişmeler ışığında daha geniş bir yaş grubuna eğitim vermeyi, akademik programlarımızın sayısını artırmayı, eğitim programlarımızın uygulamaya dönük olmasını, kentsel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkıda bulunmayı, toplumla kaynaşmayı, paydaşlarımıza hesap verebilmeyi, açık ve şeffaf yönetimi, giderek daha çok kamu dışı kaynaklardan yararlanmayı amaçlıyoruz. Bunlar aynı zamanda Giresun’u bir üniversite kenti yapmanın gerekleridir. Karadeniz havzasındaki ülkelerin üniversiteleri ve 20'ye yakın AB üyesi ülke ile kurduğumuz ve hayata geçirdiğimiz akademik, bilimsel işbirliği programları da Giresun’u bir üniversite kenti yapma yolundaki çabamızda bize katkı sağlayacaktır” dedi.

Yapıaln konuşmaların ardından temsili diploma töreninde ise Rektör Attar, okul birincisi olan Nergiz Esen’e ailesini de davet ederek diplomasını verdi. Rektör Attar, Okul birincisi Nergiz Esen’in ailesini kutlayarak çiçek verdi. Folklor gösterileriyle devam eden tören mezun olan 443 öğrencinin havaya kep fırlatmasıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen törene ise Kaymakam Murat Öztürk, Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

Tören sırasında ise bir öğrenci baygınlık geçirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz