Giresun Üniversitesi Hayırsever İşadamı Öner Hekim'e Fahri Doktora Ünvanı Vermeye Hazırlanıyor

Giresun Üniversitesi'nde kurucu rektörden sonra Cumhurbaşkanı tarafından atanan ilk Rektör olan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof....

Giresun Üniversitesi'nde kurucu rektörden sonra Cumhurbaşkanı tarafından atanan ilk Rektör olan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, görev döneminin ilk 'Fahri Doktora' unvanını, Hayırsever İşadamı Öner Hekim'e verilmesi için Senato'ya teklifte bulunacağını açıkladı.

Attar, yaptığı açıklamada, Hekim'in Giresun'a yaptığı birçok eğitim hizmeti olduğunu belirterek "Giresun'un gelişimi ve üniversite eğitiminin alt yapısını oluşturan okulların açılmasını sağlamıştır. Kendisine minnettarız. Bu asil davranışı bizim de takdir etmemiz gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Öner Hekim'in son olarak üniversite için, çok değerli özellikteki arsalarını bağışlayacağını açıklamasının kendisini son derece mutlu ettiğini söyleyen Attar, "Kendisini ziyaret ederek görüşüp kendi isteklerini, bizim isteklerimizi karşılıklı değerlendireceğiz. İstişare ettikten sonra karar vereceğiz. Hukuki tarafları ile ilgili de bir çalışma yapacağız. Ama arsa veya başka şeyler önemli değil. Kendisini Giresun için çok büyük bir şans, üniversite için bir değerdir. Sadece Rektör olduğumda değil, uzun yıllardır hizmetlerini takdir ettiğimi mesai arkadaşlarım bilirler. Fahri Doktora diplomasını en fazla hak eden kişidir" diye konuştu.

Öte yanan Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim bugüne kadar İstanbul ve Giresun başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan 200 dolayında ödül, plaket ve belgenin sahibi oldu. Hekim'in önemli ödülleri şunlar:

"Cumhurbaşkanlığı Takdir Ödülü, TBMM Üstün Hizmet Ödülü, Başbakanlık Yılın Ailesi Ödülü, Giresun Valiliği Yılın Ahi Beyi, TEMADER Yılın İstihdam Sağlayan İşadamı ve son olarak da Giresun Esnaf Odaları Birliği ve 51 STK tarafından Yılın Başarılı İşadamı Ödülü."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: