Giresun Üniversitesi Senatosu demir yolu güzergahını ele aldı

Giresun Üniversitesi Senato toplantısı Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can başkanlığında Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek...

Giresun Üniversitesi Senato toplantısı Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can başkanlığında Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda üniversiteyle ilgili yeni yatırımlar yanı sıra bölgeyle ilgili demir yolu projesi de ele alındı.
Görele'de gerçekleştirilen senato toplantısı sonrası Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda incelemelerde bulunarak Dekan Prof. Dr. Ramazan Sever’den bilgi aldı. Giresun Üniversitesi Senato üyeleri, öğle yemeğinde de Görele Kaymakamı Aykut Pekmez ve Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ile bir araya geldi. Yemek sonrası gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulunan Rektör Yılmaz Can, senato toplantısında Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde ikinci eğitimi açma kararı aldıklarını, gece eğitimine bu yıl ilk etapta 80 öğrenci alınacağını söyledi.
Senato toplantısının ardından Erzincan, Gümüşhane ve Tirebolu güzergahını gündem dışı görüşen senato üyelerinin aldığı ortak bir kararı da değerlendiren Can “Demir yolu projesi ile ilgili 2 güzergah öne çıkıyor. Birisi doğrudan Gümüşhane’den Trabzon’a; diğeri de Gümüşhane’den Tirebolu’ya, Tirebolu’dan Trabzon’a olan güzergah. Biz üniversite olarak ikinci seçeneğin hem daha doğru hem de fizibilite olarak daha uygun bir proje olduğuna inanıyoruz. Bu güzergahın maliyeti daha az olacaktır. Ordu ve Giresun’u kalkındıracak ve motive edecek bir projedir. Buradan Tirebolu’ya ulaşan bu demir yolunun Trabzon, Ordu ve Giresun’a, uzun vadede de Ordu’dan Samsun’a, Trabzon’dan da Batum’a bağlanmasını arzuluyoruz.” dedi.
Gümüşhane-Tirebolu güzergahı projesinin gerçekleşmesi noktasında üniversite olarak çaba sarf edeceklerini dile getiren Rektör Can, şöyle konuştu: “Üniversite olarak Gümüşhane-Tirebolu demir yolu projesi için 7 kişiden oluşan bir ekip oluşturduk. Bu ekip konuyla ilgili çalışmalar yapacak ve bir günlük çalıştay yapacağız. Demir yoluyla güzergahıyla ilgili Giresun Üniversitesi’nin organize ettiği değişik üniversitelerimizden konuyla ilgili bilim adamlarını Giresun’a çağırıp paneller düzenleyeceğiz. Onlar bildirilerini sunacaklar, sonra bir sonuç bildirgesi oluşturacağız. Bu sonuç bildirgesini de kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşacağız. 7 kişiden oluşan çalıştay düzenleme komitesine biz de üniversite olarak bilimsel anlamda destek vereceğiz.”
Eylül 2011tarihinde Giresun Üniversitesi’ne devredilen Görele Güzel Sanatlar Fakültesi inşaatının ne zaman ihale edileceği ile ilgili olarak ise Rektör Can, “Giresun Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı ve ekibi söz verdi. Ocak 2012 sonuna kadar projeyi bitirecekler ve ondan sonra ihaleye çıkacağız. Yatırım ödeneklerine Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) izin veriyor, bize bütçe tahsis ediyor, tahsis ettiği bütçeden yatırım paralarını kullanabilirsin diyor. Bunun kesin bir tarihi yok. Mart 2012 tarihine kadar serbest bırakıyor. Okulun ihaleye çıkması için ilk etapta 1,3 milyon TL ödenek var. Projenin tamamlanması için ek ödenek isteyebiliyoruz. Okulun 2 yıl içersinde bitirilmesi planlanıyor. 2012 bütçesinde 1,7 trilyon ayırmıştık, önemli olan ihaleye çıkması, ihaleye çıktıktan sonra hiçbir sorun yaşamayacağız. Okulumuz inşaatı ve çevre düzeni tamamen bittikten sonra 2013–2014 eğitim-öğretim yılına hazır olacağına inanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz