Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Ders Başı Yaptı

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ders başı yaparak eğitime başladı. Rektör Prof. Dr. Aygün Attar,...

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ders başı yaparak eğitime başladı. Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, morfoloji binasına giderek, burada eğitime başlayan öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerle sohbet etti.

Rektör Prof. Dr. Attar, yaptığı açıklamada, Giresun halkının, Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun’da eğitim görmeye başlamalarının yıllardır özlemle beklediklerini hatırlattı. Göreve başlamasının ardından bu hayalin gerçeğe dönüştürülmesini sağlamak için çalışmalara başladıklarını, kısa sürede de gerekli kriterleri tamamlayarak 27 Ağustos tarihinde YÖK’e gerekli onayı vermeleri için başvurusunda bulunduklarını ifade eden Rektör Attar, YÖK Genel Kurulu’nun 13 Eylül tarihinde yaptığı toplantı ile gerekli izni verdiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Bugün itibariyle de öğrencilerin resmen Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasında eğitime başladıklarını vurgulayan Rektör Attar, ”Bugün gerçekten çok mutluyuz. Heyecanlı ve sevinçliyiz. Bir hayali gerçeğe dönüştürmesine vesile olduk. Giresun’a ve Giresunlu'ya hayırlı olsun” dedi.

Morfoloji binasının tadilat çalışmalarının sürdürüldüğünü de aktaran Giresun Üniversitesi Rektör Attar, ”15 Ekim tarihine kadar tadilat çalışmalarının tamamlanmasını hedefliyoruz. Giresun Üniversitesi ve Giresun’a yakışır bir binamız olacak. Çünkü Tıp Fakülteleri, üniversitelerin prestijleri durumundadır. Biz de bu nedenle Tıp Fakültemize büyük önem veriyoruz. Dediğim gibi Giresun Üniversitesi ve Giresun’a yakışır bir fakülte binamız olması için çabalıyoruz. Şimdi hedefimiz Tıp Fakültesi hastane binasının yapımı. Bu hayali de gerçekleştirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Umarım kısa sürede bunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: