Giresun Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi Tartışmaları

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine 2 yıla yakın bir süre vekalet eden ancak Prof. Dr. Aygün...

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine 2 yıla yakın bir süre vekalet eden ancak Prof. Dr. Aygün Attar'ın rektör olarak atanmasıyla görevinden ayrılan Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili kendisine yönelik eleştirilere yazılı basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Can, Üniversite Yönetim Kurulu'nda Tıp Fakültesi Dekanı ve bazı üyelerin karşı çıkmalarına rağmen Tıp Fakültesi'nin bütün anabilim dallarına, bazı anabilim dallarında birden çok olmak üzere, kadro talebinde bulunulduğunu ve alınan kadroların ilana gönderildiğini belirtti. İlan edilen bu kadrolara müracaat etmek için gelenlerden bazılarının Tıp Fakültesi Yönetimi'nin korku ve kaygı oluşturan telkinleriyle müracaattan vazgeçtiğini, bazılarının da dil sınavında başarısız bulunarak elendiğini kaydeden Can, "Müracaat etmekten vazgeçenlerden bazıları tarafıma ve rektör yardımcısı arkadaşıma şikayette bulunmuşlardır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Tıp Fakültesi'ne kendi döneminde YÖK'ten 4 adet kadro alındığını ve ilan edildiğini söyleyen Prof. Dr. Can, öngörülen kriterlerin yerine getirilmesi için yaptığı çalışmaları anlattı.

Prof. Can, öğrencilerin Sivas'tan getirilmemesine de Tıp Fakültesi Dekanı Orhan Yalçın'ın engel olduğunu belirterek yaşananlara Prof. Dr. Oya İskit Gökmen ve Prof. Dr. Ömer Şenöz'ün tanık olduğunu kaydetti. Yılmaz Can, "Tıp Fakültesi Yönetimi Tıp Fakültesi'ne yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin Giresun'a getirilmesine de karşı çıkmış ve öğrencilerin Sivas'tan Giresun'a, hastanenin yapılıp hizmete alınmasından sonra getirilmesinin daha doğru olacağını savunmuştur" görüşlerine yer verdi.

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 350 yataklı yapılması için TOKİ ile protokol yapıldığını da belirten Prof. Dr. Yılmaz Can, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tıp Fakültesi'ne hizmet verecek 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı konusunda, AKP Grup Başkan Vekili Sayın Nurettin Canikli'nin katkılarıyla 'olur' alınmış, hastanenin yapımı ve kullanımı konusu iki taraf arasında imzalanan protokolle filiyata geçirilerek, Sağlık Bakanlığı Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na, hastanenin projesinin çizimine başlanılması talimatı verilmiştir. Yine Tıp Fakültesi ve hastane konusuyla ilgili olarak, ilimizin yetiştirdiği Kıymetli İnsan Öner Hekim ile görüşülmüş, kendisinden maddi katkı talep edilmiş, yakın tarihte vefat eden çocuğunun veya aile adının bir yerleşkeye veya kurulacak binalara verilebileceği belirtilmiş, Öner Bey de talep ve tekliflerimize son derece olumlu yaklaşmıştır."

Reklam
Reklam

Can, basın açıklamasında Giresun halkına da serzenişte bulunarak "Benim kentim bir avuç insanın ideoloji ve kişisel ikbal uğruna yaptığı kayıkçı kavgalarına alet olmayıp, yetiştirdiği değerlere sahip çıkmalıdır. Ülkemizde ve bölgemizde gelişmiş ya da hızla gelişmekte olan kentlerin, ayrım yapmadan kendi değerlerine sahip çıktığını, değerlerini karalayıp tüketmediğini, güç birliği, iş birliği yaparak kalkındığını görürsünüz. Kentimin yakın bir zamanda önünü kapatan perdeyi yırtıp aydınlık geleceğini kuracağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: