Giresun Üniversitesi'nde yeni bölüm ve anabilim dalları açıldı

Yükseköğretim Kurumu’nca (YÖK) Giresun Üniversitesi’nde yeni bölüm ve anabilim dallarının açılması kararı alındığı bildirildi.Giresun Üniversitesi’nden...

Yükseköğretim Kurumu’nca (YÖK) Giresun Üniversitesi’nde yeni bölüm ve anabilim dallarının açılması kararı alındığı bildirildi.
Giresun Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Giresun Üniversitesi tarafından yeni bölüm ve anabilim dallarının açılması için YÖK’e teklifte bulunulduğu belirtildi. Teklifin, YÖK tarafından 24 Haziran'da yapılan toplantıda değerlendirildiği kaydedilerek, "Üniversitemizin yeni bölüm ve anabilim dalları açılması konusundaki teklifi, 24 Haziran tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Giresun Üniversitesi’nde yeni bölüm ve anabilim dallarının açılması uygun görülmüştür.” denildi.
Açıklamada, Giresun Üniversitesi’nde açılacak yeni bölümler ve anabilim dalları şöyle:
Eğitim Fakültesi
- İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü
- İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı

Reklam
Reklam

Eğitim Fakültesi
- Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
- Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Anabilim Dalı

- Özel Eğitim Bölümü
- Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı

- Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
- Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı
- Müzik Eğitimi Anabilim Dalı

- Türkçe Eğitimi Bölümü
- Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı

Devlet Konservatuarı
- Geleneksel Türk Müziği Bölümü
- Türk Halk Müziği Anabilim Dalı
- Türk Sanat Müziği Anabilim Dalı”
Yapılan açıklamada, Keşap Meslek Yüksekokulu bünyesinde Dış Ticaret Programı’nın açılmasına ilişkin teklifin de 16 Haziran tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelendiği ve 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edildiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz