Giresun Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Etkinlikleri

Giresun Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Yılı mezuniyet töreni etkinlikleri başladı.Gazipaşa Yerleşkesi'nde toplanan akademisyen ve öğrenciler Atatürk...

Giresun Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Yılı mezuniyet töreni etkinlikleri başladı.

Gazipaşa Yerleşkesi'nde toplanan akademisyen ve öğrenciler Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar törende yaptığı konuşmada, ”Giresun Üniversitesi olarak bu yıl sadece merkezde 3 bin 50 öğrencimizi mezun edeceğiz. Son bir yıl içerisinde üniversitemize 3 yeni fakülte açıldı. İslami İlimler Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Dişçilik Fakültesi. Bu yıl ilk olarak Giresun Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı, Biyoloji ve Sosyal Bilimler alanında doktora programları açıldı. Giresun Üniversitesi artık alim ve bilim insanları da yetiştiren bir üniversite kimliği ile akademik camiada yerini tutacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Hizmet yerinin küçük olmasına rağmen Giresun Üniversitesi Ömer Hekim Tıp Fakültesi ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin her ay 2 binden fazla Giresunlu'ya tıbbi anlamda hizmet verdiğini kaydeden Attar "Haziran ayı ortasında kiraladığımız bir binada faaliyet gösterecek olan araştırma ve uygulama hastanemizin açılışı sonrasında açık kalp ameliyatları dışında her türlü ameliyatların yapılabileceği dolayısıyla akademik ağırlığı ile varlık gösteren bir Tıp Fakültesi ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin faaliyetini sizlerle paylaşmak beni son derece gururlandırmaktadır” diye konuştu.

“TÜM GİRESUNLULARI ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN SEFERBERLİĞE ÇAĞIRIYORUM”

"Siz değerli Giresunlu hemşerilerimi,sivil toplum örgütleri,iş adamları,ev hanımlarını,çoluk çocuk demeden herkesi bir seferberliğe davet etmek istiyorum" diyen Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar, ”Yurt dışından ilimize, üniversitemize eğitim-öğrenim görmek için gelen uluslararası öğrencilerimizi hiç şüphesiz ki ülkemizin kalkınması, ilimizin yurt dışında isminin bilinmesi ve bizi en iyi şekilde tanıtılacak “bununla ilgili milyonlarca dolar reklam paralarına bile gerek yoktur. Bunlar gönüllü elçilerimiz ve temsilcilerimiz olacaklar. ama bunların kabul edilmesi için bir alt yapının olması gerekiyor. İlk başta yurt probleminin halledilmesi gerekiyor. Ben şüphe duymuyorum ki Giresun insanı bu evlatlarımıza bir aile gibi kucak açacaklardır. Ama bunlar yeterli değildir. Eğer Türkiye deki üniversiteler arasındaki pastadan daha büyük bir pay almak istiyorsak elimizi taşın altına koymamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Giresun üniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezuniyet törenleri bu akşam saat 18.00’da Atatürk Stadyumu'nda yapılacak olan kutlama törenleri ile sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz