Giresun Valisi Şahin:

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (DOKAP), bölgedeki iş adamlarının harekete geçirilmesi, ekonomik faaliyetlerin

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (DOKAP), bölgedeki iş adamlarının harekete geçirilmesi, ekonomik faaliyetlerin açığa çıkarılmasında büyük rol alacağını söyledi.

Vali Şahin, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan ile birlikte Kalkınma Bakanlığı'na bağlı DOKAP Bölge Başkanı Ekrem Yüce'yi ziyaret etti.

Geçen yılın sonunda Giresun'u da ilgilendiren ve çok sevindiren önemli gelişmelerin yaşandığına dikkati çeken Şahin, "Bölgede, merkezi Giresun'da olan ve Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Bayburt illerini kapsayan DOKAP'ın kurulması, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) kurulması ve bölgesel teşvik uygulamasıyla yeni bir ivme kazanacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Şahin, DOKAP'ın bölgeye çok büyük katkılarının olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"DOKAP, bölgedeki iş adamlarının harekete geçirilmesi, ekonomik faaliyetlerin açığa çıkarılmasında büyük rol alacaktır. Kapsadığı 8 il çok farklılıklar getirecektir. İlimizde özellikle sektörel bazda katılımları büyük olacaktır. Bölge başkanlığımız kamu idarelerine olduğu gibi özel sektöre de hitap edecektir. Bugüne kadar hep ismini bildiğimiz sivil toplum kuruluşları proje üreterek bu idareden karşılık bulacaktır. DOKAP 10 yıl zarfında çok güzel hizmetlere vesile olacaktır."

DOKAP Bölge Başkanı Ekrem Yüce ise bölgenin yapısı itibariyle bakıldığında başkanlığın tam ortada bulunan Giresun'da kurulmasının çok isabetli bir faktör olduğuna değinerek, konuya çok ilgili, çok hassas, heyecan duyan bir valiye sahip olmanın bunda etkili olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz