Giresun Valisi Şahin, Hayvan Pazarında Incelemelerde Bulundu

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarını ziyaret ederek satışlar hakkında bilgi aldı.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarını ziyaret ederek satışlar hakkında bilgi aldı.

Aksu Mahallesi'ndeki festival alanına kurulan hayvan pazarında incelemelerde bulunan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazardaki kurbanlık hayvanların genellikle yerli olduğunu belirtti.

Pazarda satılan hayvanların yerli olmasının Giresun'da hayvancılığın geliştiğinin göstergesi olduğuna dikkati çeken Şahin, "İlimizdeki durumun Türkiye genelinde değerlendirildiğinde olumlu bir tablo karşımıza çıkıyor. Bu olumlu durum inşallah kurbanlıkların kesiminde de devam eder ve eskiden olduğu gibi hoş olmayan manzaralar yaşanmaz" dedi.

Reklam
Reklam

Şahin, kurban pazarındaki fiyatların normal seviyede olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Satıcılar az fiyattan yakındıklarına göre fiyatlar normal demektir. Ama önemli olan el sıkışarak ortasını bulmaktır. Onlar da ortasını buluyorlar. Tüm Türkiye'de kurbanlıkların fiyatlarının aynı düzeyde olduğu ifade ediliyor. Ben de kurbanımı Giresun'dan aldım ve burada keseceğim"

Kurban pazarındaki incelemelerinde Vali Şahin'e Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın eşlik etti.

Muhabir: Gültekin Yetgin / Veysel Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: