Giresun Valisi Şahin, Kabotaj Bayramı Mesajı Yayımladı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğe gereken önem ve önceliği vermek, denizin nimetlerinden yararlanmak ve bu alanda rekabet gücümüzü yükseltmek, dünyada etkinliğimizi ve varlığımızı daha da arttıracaktır." dedi.

Vali Şahin, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren 815 Sayılı Kabotaj Kanunu’nuyla kutlanmaya başlanan Denizcililik ve Kabotaj Bayramı’nın, millî egemenliğin sağlanması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Şahin, şunları kaydetti: "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra denizlerdeki hâkimiyetimizin tasdiki niteliğindeki bu yasanın yürürlüğe girmesiyle yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticarette hâkimiyeti son bulmuştur. Kabotaj Kanunu, denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek dünya denizciliğinde hakettiğimiz yeri almamız ve kuzeyi tamamen denizle çevrili ilimizde deniz ticaretinin gelişmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle deniz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anarken denizcilerimiz ve tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz