Giresun Valisi Şahin'den meclis üyelerine uyarı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İl Genel Meclisi üyelerini her konuda önerge vermemeleri ve her...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İl Genel Meclisi üyelerini her konuda önerge vermemeleri ve her konunun komisyonlara havale edilmemesi hususlarında uyardı.
Vali Şahin, Giresun İl Genel Meclisi toplantısına katılarak, meclis üyelerine hitap etti. Giresun İl Genel Meclisi’ne yaklaşık 2,5 yıl sonra bir valinin katıldığını öğrendiğinde şaşkınlığını gizleyemeyen Şahin,”Devlette kırgınlık, küsme olmaz. Burası küsme, kırgın olma yeri değil. Giresun halkına sırtımızı değil, halkına yüzümüzü dönmeliyiz. İşte biz onu yapıyoruz.” dedi.
Meclis üyelerine önerge ve komisyon uyarılarında da bulunan Vali Şahin, “Önergeler genellikle özel idarenin görevleri ile ilgili olmalı. Her önergeyi hemen komisyona havale edilerek zaman harcanmamalı. Önergelerinizi valilikle paylaşın. Biz cevaplandıralım. Bana meclisten sadece bir kez bu noktada başvuru oldu. Her konuyu komisyonlara havale edipte zaman öldürmeyin. Hiçbir zaman size bilgi verilmekten kaçınılmadı, kaçınılmayacak.” diye konuştu.
“Valiliğimizin kapısı, Özel İdaremizin kapısı ümitsizlikler kapısı olmamalı, olmayacaktır” diyen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Boş işlerle, meşguliyetlerle zamanımızı kullanmayın. Herkese kucak açmalıyız. İdarecinin görevi de budur. Bağırmakla çağırmakla, bir şeyler elde edemeyiz. Valiliğimizin kapısı, Özel İdaremizin kapısı ümitsizlikler kapısı olmamalı, olmayacaktır. Ağlayarak gelenin yüzünü güldürmek için çabalamalıyız. İnsanların yaralarına merhem olmalıyız. Bizim birliktelik paydamız, Giresun’a hizmet olmalı. Valisi ile, Özel İdaresi ile, il genel meclisi ile. Biz Giresun için varız, var olmaya da devam etmeliyiz.”
Giresun Valisi Şahin İl Özel İdaresi’nin çalışmalarını da değerlendirdi. İl Özel İdaresi’nde önemli değişimler ve dönüşümlere imza atıldığını kaydeden Şahin,”Devam ederek değişeceğiz, değişerek devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.
İl Genel Meclisi’nin 2012 yılı bütçesinin gelecek ay şekilleneceğine işaret eden Vali Şahin, bütçenin, gelecek yıl daha fazla yatırımların yapılmasına yönelik olarak hazırlanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

VALİLİK HES YAPACAK
Şahin, Giresun Valiliği olarak, bazı kamu kurumlarının elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlattıklarını, bu noktada bazı girişimlerinin olduğunu açıkladı. Her ay 100 bin liralık elektrik giderinin bulunduğunu ifade eden Şahin, başlattıkları proje kapsamında Hidro Elektrik Santrali (HES) yapacaklarını ve bu kurumların ihtiyaçlarını böylelikle karşılamayı istediklerini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz