Giresun Yaylaları Şenleniyor

Havaların ısınmasıyla beraber şenlenen Giresun yaylalarında yeni turizm sezonu hazırlıkları devam ediyor. Yeşilin tüm tonlarıyla...

Havaların ısınmasıyla beraber şenlenen Giresun yaylalarında yeni turizm sezonu hazırlıkları devam ediyor. Yeşilin tüm tonlarıyla görücüye çıkan Giresun yaylalarında bir yandan esnaf ve işletmeciler yeni sezon için çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da 7 ay süreyle yaylada konaklayacak yayla sakinleri, çoban ve sürüleri yola çıktı.

Kıştan kalma kar kütüklerinin henüz zirvelerdeki yerini koruduğu Giresun yaylaları bugünlerde piknikçilerin akın ettiği mekanların başında geliyor. Mevcut sakinleri için, en başta mevsimlik ihtiyaçların tedariği açısından önemli olan yaylalar, dışarıdan gelen misafirler için ise ´cennet´ olarak nitelendiriliyor.

Reklam
Reklam

Yıllar öncesine kıyasla yaylaların şimdi daha ulaşılabilir ve daha keyifli yerler haline geldiğini söyleyen Kümbet Yaylası Uzundere Muhtarı Celal Mert, "Dışarıdan gelen vatandaşlar bize "Cennette duruyorsunuz" diyor ama bize öyle söylendiği gibi farklı gelmiyor. Galiba hep içinde durduğumuz için yayları misafirlerin gördükleri gibi göremiyoruz. Çam kokusu, yaylanın doğal kokusu, temiz havası, suyu, her şeyi misafirleri cezbediyor. Biz de bu kadar iltifata, yaylanın daha göze gelir hale gelmesi için uğraşarak cevap vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: