Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı: "Henüz çok net bir durum ortada olmamasına rağmen, yeni fındığın çokluğundan bahsetmek haksızlıktır"

Giresun Ziraat odası Başkanı Özer Akbaşlı, henüz çok net bir durum ortada olmamasına rağmen, yeni fındığın çokluğundan bahsetmenin haksızlık olduğunu

Giresun Ziraat odası Başkanı Özer Akbaşlı, henüz çok net bir durum ortada olmamasına rağmen, yeni fındığın çokluğundan bahsetmenin haksızlık olduğunu bildirdi.

Akbaşlı, yaptığı yazılı açıklamada, son birkaç gün içinde fındık fiyatlarında düşüş yaşandığını ve buna anlam veremediklerini belirtti.

1 Nisan itibariyle yaptıkları hesaplara göre 90 bin ton ihtiyacın olacağı gelecek 5 aylık süreçte, elde sadece 64 bin ton fındık kaldığını vurgulayan Akbaşlı, "Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2008 yılı eski fındıkları piyasada rağbet görmediği ve alıcı çıkmadığı için yağlığa ayrılacağı söylenmektedir. Bu karar Türk fındığı açısından önemli bir karar. Biraz geç kalınmış olsa da doğru ve yerinde bir karar" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Akbaşlı, bu günlerde bazı kesimlerin yeni sezon fındığın çokluğu üzerinden spekülasyon yaptığını, bunların niyet ve amaçlarının sorgulanması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Henüz çok net bir durum ortada olmamasına rağmen, yeni fındığın çokluğundan bahsetmek haksızlıktır. Diğer bir konu da bugün fiyatların düşmesindeki en önemli husus, halen emanette olan fındıkların ucuza kapatılmasıdır. Bugün fındık fiyatlarının düşüşünü sağlayanlar, defterinde fındık yazmasına rağmen, deposunda emanet fındık olmayanlardır. Oyunu oynayanlar, fiyatı düşürenler bunlardır. Bunların da sayısı, iki elin parmak sayısı kadardır. Bizim gerek çiftçilerimiz, gerekse manav ve tüccar kardeşlerimize tavsiyemiz, emanetteki fındıklarını para ile bozdurmak yerine, fındıklarını bizzat çuvala koyarak almaları yönündedir. Depoda bulunmayan emanetin neden parasını alsınlar-"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz