Giresun'da 374 Adet Bina Çevreye Uyumlu Hale Getirilecek

Giresun'da, yol kenarlarında sıvasız ve boyasız olması nedeniyle görüntü kirliliği oluşturduğu tespit edilen 374 adet binanın çevreye uyumlu hale getirilmesi

Giresun'da, yol kenarlarında sıvasız ve boyasız olması nedeniyle görüntü kirliliği oluşturduğu tespit edilen 374 adet binanın çevreye uyumlu hale getirilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce tespit edilen binaların sahiplerinden çevreye uyumlu hale getirilmesinin istendiği belirtildi.

Duroğlu-Dereli yolu arası ile Merkez Kale Mahallesi, Tirebolu-Doğankent arası yol güzergahı boyunca ve bazı ilçelerde tespit edilen 347 adet bina için tebligatlar yapılarak süre verildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Söz konusu denetimler neticesinde süresi dolan olumsuzluklar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince idari para cezası uygulanmıştır. Denetimler artarak devam edecek olup, vatandaşlarımızdan hem görüntü kirliliğini önlemek hem de kaynaklarımızı israf etmemek adına binalarını boyatıp, sıvatmalarını ve atıklarını ilgili idarelerce gösterilen yerlere bırakmalarını önemle talep etmekteyiz"

Muhabir: Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz