Giresun'da, 67 hükümlü denetimli serbestlikten yararlandı

Giresun'da, 67 hükümlünün denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye edildi.

Giresun'da, 67 hükümlünün denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye edildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6291 sayılı kanun ile 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği sonucunda ceza infaz kurumlarında bulunan şartları taşıyan hükümlülerden koşullu salıverilmelerine 1 yıl ve daha az süre kalanların denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, denetimli serbestlik uygulamasından 65 erkek 2 bayan olmak üzere toplamda 67 kişinin yararlandığı, bu kişilerin denetim ve gözetim altında bulundurulduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Bu hükümlülere yetkili birimlerce bir ya da birden fazla denetimli serbestlik tedbiri uygulanmaktadır. Bunlardan 31 kişi kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılırken, 6 kişi konutta akşam 20.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında gözetim altında bulundurulmaktadır. Ayrıca 63 kişi de belirlenen programlara katılmasına karar verilmiştir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz