Giresun'da bina korkusu

GİRESUN (İHA) - Giresun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Alaattin Çakırmelikoğlu, bataklık ve balçık araziler üzerine kurulan Tayyaredüzü Mahallesi ile Hacı Siyam Mahallesi Sazbeyi Semti'nde bulunan binaların korkunç bilançolar oluşmadan kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine bir açıklama yapan Çakırmelikoğlu, Konya'da 11 katlı bir binanın çöktüğünü ve onlarca kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, Giresun'da da böyle bir olayın yaşanmaması için tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini kaydetti. Doğal afetlerde binaların yıkılmasında, geometrik şekillerin çok önemli olduğunu ifade eden Çakırmelikoğlu, "Bu nedenle yapılacak binaların kare veya kareye yakın dikdörtgen olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Projelerin denetimden geçmesinin sağlanması ve sık sık kontrolerin yapılması lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Giresun'da bataklık ve balçık araziler üzerine kurulan Tayyaredüzü Mahallesi ile Hacı Siyam Mahallesi Sazbeyi Semti'nde bulunan binaların korkunç bilançolar oluşmadan kontrol edilmesi gerektiğini ileri süren Çakırmelikoğlu, "Bu iki bölgede bulunan bataklık ve balçık alanlar kurutulmak suretiyle araziler açıldı. Giresun Belediyesi tarafından bu alanların yeterli alt yapıları tamamlanmadan maalesef alan imara açılarak, çok katlı binaların ve sitelerin yapılmasına izin verildi. Ancak unutulmaması gereken bir gerçek var ki, bu bölgelerdeki topraklar hassas olduğundan inşaatlar için tehlike arz ediyor" diye konuştu.