Giresun'da, CHP-AK Parti Arasında 'yamyam' Tartışması

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin, 'yamyam' ifadesini eleştirerek,...

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin, 'yamyam' ifadesini eleştirerek, özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Aksu, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim ile birlikte CHP Giresun Belediye Meclis Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin, AK Parti Giresun İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunduğunu, Giresun halkına 'yamyam' dediğini öne sürdü. Tanrıverdi'nin açıklamalarını üzüntü verici olarak değerlendiren Aksu, "Herkes Giresun halkının tercihine saygı göstermelidir. Giresun halkına kimse 'yamyam' dememeli." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Giresun halkına yamyam demeye kimsenin hakkı yok. Eğer yamyam arayanlar varsa, önce aynaya bakacaklar. Biz Giresun insanına hizmet yapıyoruz. Çünkü Giresun ve Giresun halkını seviyoruz. Biz de bu doğrultuda çalışıyoruz. Bizi eleştirebilirsiniz. İş yapıyorsak yanlış da yapabiliriz, hatamız da olabilir. Ama halkın gösterdiği tercihine saygı gösterilmeli."

Aksu, 2014 yılında Mahalli İdareler Seçimleri'nin yapılacağını hatırlatarak, şunları aktardı: "Halkımız 2014 seçimlerinde bizim ne kadar başarılı olduğumuzu, ne kadar başarısız olduğumuzu değerlendirecek. Tercihini yapacak. Takdir halkımızındır. Hesap vereceğimiz merci de halkımızdır." Başkan Aksu, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk'ü, Giresun halkından özür dilemeye davet etti.

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin açıklamalarına tepki gösterdi. Tanrıverdi'nin açıklamalarının kastını aştığını, lüzumsuz olduğunu ifade eden Karaibrahim, "Hizmet götürülenleri burada yamyam olarak nitelendirmişler. Giresun halkını yamyam olarak nitelendirmişler. Böyle açıklamayı kendisine iade ediyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TANRIVERDİ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 31 Ağustos Cuma günü Giresun'a gelerek, partisinin il başkanlığını ziyaret etmişti. Burada açıklamada bulunan Tanrıverdi, AK Partili bir belediye ile AK Partili olmayan bir belediye arasında çok büyük farkların olduğunu özetle şöyle aktarmıştı: "Giresun'dayız. Şöyle bir baktığınız zaman doğrusu yerel yönetim hizmetlerine Giresun'un gelişmişliğinden, kalkınmışlığından söz edemezsiniz. Ne kadar güzel bir kent diyemezsiniz. Yerel yönetim hizmetleri bu anlamda çok önemlidir. Yerel vatandaşlarımız için hem de dışarıdan gelecek turistler için bu çok önemlidir. Bir ülkenin, bir şehrin kalkınmışlığını, gelişmişliğini görmek istiyorsanız, yerel yönetim hizmetlerine bakmanız yeterlidir. Dolayısıyla AK Partili bir belediye başkanının olduğu şehirle AK Partili olmayan bir belediye başkanının şehri arasında çok fark vardır. Dağlar kadar fark vardır. Bizimkiler altyapıyı üst yapıyı, tamamlamıştır, sosyal paylaşım alanlarını genişletmiştir, hizmetlerini çeşitlendirmiştir. Ama diğerleri bunu yapamamışlardır. Nedeni, bizim arkadaşlarımız hizmet, insana hizmet aşkıyla koşuştururlar; ama bizim dışımızdakilerin yamyamlarını doyurma meşguliyeti vardır, ya da dağa taşa para harcarlar, ya da yolsuzluklar, hortumculuklarla uğraşırlar. Gece gündüz festivallerle eğlencelerle ömürlerini geçirirler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: