Giresun'da fırınlara sıkı denetim

Giresun'da fırınlara sıkı denetim uygulanıyor. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İl...

Giresun'da fırınlara sıkı denetim uygulanıyor. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetçiler tarafından il genelindeki 266 fırına yönelik denetlemeler yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, denetlemelerde, fırınların ruhsat ve izin belgeleri, işletme çevresi ve boyası, işletme içi düzen, tuvaletler, duşlar ve lavaboların temizliği ve hijyeni, ürünlerin etiketleri ve fiyat tarifelerinin varlığı, teknik donanım ve alet ekipman durumu, personel ve işyeri hijyeni ve gıda güvenliği, müşteri memnuniyeti, konularında çeşitli denetimler yapıldığı vurgulandı. Fırın denetimlerinin il merkezi ve Bulancak ilçesinde yoğun bir şekilde devam ettiği kaydedilerek, "Diğer ilçelerde de denetimlere başlandı. Merkez ilçede 56 fırın, Bulancak ilçemizde 37 fırın resimleri çekilerek denetlendi. Eksiklikleri olanlara tamamlamaları için süre verildi. Verilen süre sonunda tekrar denetim yapılarak fırınların önceki durumları ile son durumları karşılaştırılarak değerlendirilmeler yapıldı." denildi.
Açıklamada, değerlendirme sonucunda bir fırının teknik ve hijyenik yönden eksiği bulunmadığından örnek fırın olarak seçildiği ve Vali Dursun Ali Şahin tarafından ödüllendirilmesine karar verildiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz