Giresun'da Girişimcilik Semineri

Melek Yatırımcılar Derneği Türkiye Başkanı Baybars Altuntaş, Giresun'da girişimcilik semineri verdi.

Melek Yatırımcılar Derneği Türkiye Başkanı Baybars Altuntaş, Giresun'da girişimcilik semineri verdi.

Giresun Valiliği toplantı salonunda yapılan seminere katılan Vali Dursun Ali Şahin, konuşmasında, insanın istediği sürece mutlaka emeline ulaşacağını belirtti.

Hedefe ulaşmak için azimle çalışmak gerektiğini vurgulayan Şahin, "Ben bunu yapacağım diyen bir kimseyi Allah hiçbir zaman geri çevirmez. Ayrıca risk almadan da hedefe ulaşılmaz. Cesaret olmadan hiçbir iş yapılmaz" dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Altuntaş ise sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiğini, sosyal sorumluluk projelerinden edinilen çevrenin insanı getireceği noktanın ne olduğunu üniversite yıllarında çözdüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Asıl önemli sermayenin iş fikri olduğunu özellikle genç yatırımcıların bilmesi gerektiğini ifade eden Altuntaş, şunları söyledi:

"Bu iş fikrini ortaya koymak için mutlaka çevreye ihtiyacınız var ve o çevreyi de kendiniz oluşturacaksınız. Üniversiteye başladığım yıllarda otobüse binerek yurttan okula giden bir insandım. Param yoktu, çevremi de kendim oluşturdum. İş hayatında geldiğim noktada ise artık yurda özel arabası ve şoförüyle giden birisi olmuştum. Bu yüzdende 'Otobüsten İndim BMW'ye Bindim' ismini taşıyan bir kitap çıkardım."

Beyaz Saray'da düzenlenen "ABD Başkanlık Girişimcilik Zirvesi" için dünyada seçilen 150 girişimciden biri olduğunu ve bu zirveye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'ya yazdığı mektubunu götürdüğünü ifade eden Altuntaş, "ABD Başkanı zirveden az önce beni kabul etti. Mektubu bizzat teslim ettim. Obama, bu mektup dolayısıyla Başbakan Erdoğan'a ve Türk ulusuna teşekkür etti ve gelen istek üzerine ikinci zirvenin Türkiye'de düzenleneceğini açıkladı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Altuntaş, ayrıca katılımcılara girişimcilik anılarını ve kitabını anlattı.

Seminere kaymakamlar, belediye başkanları, daire Müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: