Giresun'da imam-hatipler ile müezzin kayyımlara internet ve bilgisayar kursu

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun’da, 50 yaş ve altı imam-hatipler ile müezzin kayyımların, çağın...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun’da, 50 yaş ve altı imam-hatipler ile müezzin kayyımların, çağın gereklerine uygun olarak hizmet verebilmelerini sağlamak amacıyla bilgisayar ve internet kullanım eğitimleri verileceğini söyledi.
Şahin, yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü yetkililerine konuyla ilgili talimat verdiği belirtti. Günümüzde bilgisayar ve internet teknolojisi yaşamın her alanında kullanıldığına işaret eden Şahin, imam-hatipler ile müezzin kayyımların da çağa ayak uydurmaları gerektiğini vurguladı.
Din görevlilerinin toplumu aydınlatma, dini konularda bilinçlendirme görevlerini ifşa ederken, teknolojik olarak gerekli donanıma ve bilgi birikimine sahip olmalarının zaruriyetini de kaydeden Vali Şahin, "İl ve ilçelerde belediye sınırlan dâhilinde görev yapan imam-hatip ve müezzin kayyımların, bilgisayar ve internet kullanımı eğitimi almalarını sağlayacağız. Bu yönde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü ortak çalışma başlatacak." dedi.
Eğitimin zorunlu olacağının altını çizen Vali Şahin, imam-hatipler ve müezzin kayyımlara 32 saatlik bilgisayar ve internet kullanımı eğitimi verileceğini dile getirdi. Vali Şahin, kurs sonunda eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika alan personellere sertifikalar verileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz