Giresun'da kesme çiçek üretimi teşvik edilecek

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun ve yöresinde kesme çiçek üretimini teşvik edeceklerini söyledi. Vali...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun ve yöresinde kesme çiçek üretimini teşvik edeceklerini söyledi.

Vali Şahin, yaptığı açıklamada, Giresun ekonomisinin fındığa dayalı olduğunu hatırlattı. Fındığın artık bölge insanının geçimine yeterli katkı sağlayamadığına dikkat çeklen Şahin, "Geleceği sadece fındığa endekslemek yanlıştır. Bizim atalarımız dedelerimiz bunu yapmıştır. 'Fındık oldu oldu, olmadı olmadı', 'Fiskobirlik verdi vermedi', 'Devlet verdi vermedi' hep böyle olmuş. Bizim geleceğimizi, en önemlisi çocuklarımızın da geleceğini garanti altına almamız lazım. Bu da Giresun halkına ekonomik çeşitli gelir kaynakları ile mümkün olacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Giresun halkına yeni gelir kaynakları oluşturmak için Kesme Çiçek Üretim Birliği kuracaklarını, kesme çiçek için Rusya'nın önemli bir pazar olduğunun altını çizen Şahin, açıklamasında konuyla ilgili şunları ifade etti: "Rusya'nın kesme çiçeği Bolivya'dan gidiyor. 13 saatlik yolculukla kesme çiçekler Rusya'ya geliyor. Rusya bizim için şurası. TIR'la 500 kilometre. Bizim için önemli bir pazar. Bu kesme çiçek fırsatını kaçırmamak lazım.”

Vali Şahin, birliğin kısa zamanda kurularak ilk olarak 400-500 üyeye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Bu birliği kurduğumuzda ve her hafta bir TIR çiçeği ihraç ederek, ciddi gelir sağlanmaya başlandığında Giresun halkının ilgisini buraya çekeceğiz. Herkes bu işi yapmak için müracaat edecek.” diye belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz