Giresun'da merkezi ezan okunmasına son verildi

Giresun'da, Vali Dursun Ali Şahin’in talimatıyla merkezi sistemle ezan okunmasına son verildiği bildirildi.Valilik Basın ve...

Giresun'da, Vali Dursun Ali Şahin’in talimatıyla merkezi sistemle ezan okunmasına son verildiği bildirildi.
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Şahin'in, konuyla ilgili Giresun Müftülüğü'ne ve kaymakamlıklara bir yazı göndererek, bu sabahtan itibaren merkezi sistemle ezan okunmasının kaldırılmasını istediği kaydedildi.
Açıklamada, 10 yılı aşkın süredir kadrosuzluk ve yeterli din görevlisi olmaması gibi sebeplerden dolayı, merkezi sistemden ezan okunması uygulamasının Giresun'da sürdürüldüğü, ancak şu an itibariyle il genelinde kadrosu olmayan cami ve mescitlere gerekli atamaların yapıldığı, din görevlisi olmayan cami sayısının da asgari seviyeye çekildiği aktarıldı.
Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı'yla telefonla bir görüşme yapan Vali Şahin'in, vatandaşların merkezi ezan konusundaki şikâyetlerini ilettiği vurgulanarak, "Başkanlık da uygulamanın sonlandırılmasıyla ilgili hiçbir sakıncanın olmadığını belirtmiştir. Görüşmede, Başkanlık tarafından da merkezi ezan ve merkezi vaaz sisteminin kaldırılacağı, ancak merkezi vaaz sisteminin kaldırılmasının biraz zaman alacağı ifade edilmiştir." denildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'yla görüş birliğine varılarak, bugün sabah namazından itibaren Giresun genelinde, merkezi sistemden ezan okunmasının kaldırıldığı aktarılan açıklamada, cami olmayan merkezi sistemden faydalanan bazı yerlerde ise en yakın camideki ezanın bağlantısının yapılacağı ifade edildi.
Açıklamada, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in ayrıca, din görevlilerinin, merkez vaazının verildiği saatlerde, Kur’an-ı Kerim veya Diyanet yayınlarından bölümler okuyarak, cemaati dini yönden bilgilendirilmesini istediği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz