Giresun'da Meryem Ana Kaya Kilisesi Yenilendi

Giresun'da tarihi ve turistik değerleri ortaya çıkarmak adına başlatılan çalışmalar kapsamında Giresun merkezde bulunan Meryem...

Giresun'da tarihi ve turistik değerleri ortaya çıkarmak adına başlatılan çalışmalar kapsamında Giresun merkezde bulunan Meryem Ana Kaya Kilisesinin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Kaya Kilisesinde incelemelerde bulunan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, ”İlimizde turizmin canlanması amacıyla hızlı bir çalışma başlattık. Tarihi ve Turistik yerleri restore ediyoruz. Onarımı yapılan Kaya Kilisesi de bunlardan birisidir” dedi.

Meryem Ana Kaya Kilisesi restorasyonunda yapılan çalışmalar ise şöyle:

"Zemin araştırması, bahçe taşları yenilenmesi, merdivenlerin yapılması, çatı onarımı, kayadan gelen su için su yolu yapılması, çelik demirler üzerine altı gözükecek şekilde şeffaf cam zemin, tavanda çıkan treskler restore edilmesi ve 5 adet misterin onarımının yapılması."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: