Giresun'da öğretmenler günü törenle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Giresun'da törenle kutlandı. İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen törene Giresun...

24 Kasım Öğretmenler Günü, Giresun'da törenle kutlandı. İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen törene Giresun Vali Vekili Fethi Yorulmaz, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, ABD'de bulunan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesaj okundu.
Şahin mesajında öğretmenlerin bu anlamlı günlerini kutladı. "Giresunlu hemşehrilerimizin düzenlemiş oldukları programlara katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunduğumdan, bu özel gününüzde kalbim yanınızda olsa da, fiilen aranızda bulunamamanın üzüntüsü içindeyim" diyen Şahin, şu ifadelere yer verdi:
"Hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik, sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin en güzel yollarından birisidir. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan gücünü güvenden ve sevgiden alan kutsal bir meslektir. Yeni nesillerin ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim. Almış olduğunuz eğitim ve sorumluluk şuuruyla görevlerinizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir ciddiyet ve titizlikle yerine getireceğinize inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutlayarak saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum."
Törende öğretmenler ile öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yenin etmeleri, emekli olan öğretmenlere de plaket verilmesi ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz