Giresun'da Polisin "orantısız Güç Kullandığı" Iddiası

Giresun Emniyet Müdürlüğü, bir kişinin, 4 polis memuru tarafından "orantısız güç kullanılarak" darp edildiği iddialarına yanıt verdi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü, bir kişinin, 4 polis memuru tarafından "orantısız güç kullanılarak" darp edildiği iddialarına yanıt verdi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialarla ilgili gerekli incelemelerin yapıldığı, söz konusu iddiaların kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu belirtildi.

Şüpheli şahısların iddialarının gerçeği yansıtmadığı savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İddialarda adı geçen şüpheli şahısların somut dayanaklardan yoksun ve kendini savunma amacıyla yalan yanlış ibareler kullanmak suretiyle kendi lehine kamuoyu oluşturup polisi ve adaletin sağlanmasını baskı altına alma gibi bir gayelerinin olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Yetkili makamlardan konu araştırılmadan, tek taraflı yorumlar kullanılarak yayın yolu ile bir takım iddialarda bulunulması ve bunun kamuoyuna doğruymuş gibi yansıtılmasının etik olmadığı aşikardır. Giresun'da asayişin ve huzurun sağlanması ve suçun önlenmesi adına görev yapan emniyet teşkilatı personelimiz kanunların vermiş olduğu yetki sınırları içerisinde, şartlar gerektirdiğinde ise orantılı güç kullanmak suretiyle suçları önleme suçluları yakalama görevini yerine getirmektedir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Veysel Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: