Giresun’Da Teröre Tepki Eylemi

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, Debboy mevkiinde toplanan platform üyeleri, 'Katilleri biliyoruz hesap soracağız' pankartı açtı, 'Barış istiyoruz', 'Savaşa karşı barış, baskılara karşı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, Debboy mevkiinde toplanan platform üyeleri, 'Katilleri biliyoruz hesap soracağız' pankartı açtı, 'Barış istiyoruz', 'Savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük', 'Soran olursa onlar ırk ayrımı nedir bilmezlerdi, Türkü, Kürdü, Lazı hep beraber oyuncaklarıyla ölüme gitti dersiniz' dövizleri taşıyarak Atatürk Meydanı'na yürüdü. Platform adına basın açıklamasını okuyan Ersin Önder, Suruç’ta canlı bomba saldırısı sonucu 32’i gencin yaşamını yitirdiğini, Adıyaman’da da bir askerin şehit düştüğünü belirterek, "Sanki ülkemizi iç savaş ortamına sokmaya çalışıyorlar" dedi ve şöyle devam etti:
"Canlı bomba saldırısının hemen sonrasında IŞİD denen vahşet çetesinin Kobani’de de bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştirmesi, Suruç’taki patlamanın oldukça organize bir saldırı olduğunu göstermektedir. Bu organize saldırılarının zamanlaması ve hedefi, saldırıların amacını açıkça göstermektedir. İnsanlık direnişiyle ruhunu paylaşmak ve yeniden inşasında pratik katkı sağlamak amacıyla Kobani’ye geçmek üzere olan gençlere yönelik canlı bomba saldırısı sadece onlara değil; IŞİD vahşetine teslim olmayan, Kobani’ye sahip çıkan, Suriye’de ve tüm Ortadoğu’da barış ve kardeşlik isteyen bütün Ortadoğu halklarını korkutmak, sindirmek ve teslim almak amaçlıdır. Bu saldırının faili sadece İŞİD denen eli kanlı vahşet çetesi değil, bugüne değin bu çeteyi ve El Nusra, El Kaide gibi mezhepçi katil sürülerini destekleyenlerdir."
Ersin Önder, "Kobani’ye desteğe giden genç yoldaşlarımıza yapılan bu kanlı katliamı kınıyor, halklarımızın kan ve gözyaşı deryasında boğdurulmasına yönelik bu türden katliamlara karşı bütün üyelerimizi ve dostlarımızı demokratik tepki göstermeye çağırıyoruz" sözleriyle açıklamayı tamamladı.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: