Giresun’da Tuz'a Savaş Açıldı

Giresun'un Eynesil İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yiyeceklerdeki tuz tüketimini azaltmak için bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.Hastaları...

Giresun'un Eynesil İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yiyeceklerdeki tuz tüketimini azaltmak için bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

Hastaları bilinçlendirmek amacıyla yapılan toplantıda konuşan Eynesil İlçe Toplum Sağlık Müdürü Doktor Ebru Baycık, İl genelinde aşırı tuz tüketilmesi konusunda Giresun Valisinin çok hassa bir konu üzerinde durduğunu ve lokantalarda bulunan tuzlukların kaldırılması yönünde karar aldığını hatırlattı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir kişinin günde en fazla 5 gram tuz tüketmesi gerektiği yönde açıklamalar yapıldığını fakat Ülkemizde bir kişinin 18 gram tuz tükettiğini ve çok fazla olduğunu belirten Baycık, “ Fazla tuz tüketimi insanda hipertansiyon, kalp hastalıkları, gastrit,kanser,kemik erimesi, böbrek hastalıkları ve diyabete yol açmaktadır. Bunun için günde 1 gram az tuz tüketilmesi kalp krizini yüzde 3, felç krizini yüzde 5 azaltıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: